microsoftrkisto

 • Xbox One vs Playstation 4

  Xbox One vastaan Playstation 4

  Taistelu konsoliherruudesta ei suinkaan lopu ensimmäiseen myyntiviikkoon. Herruuden tulee määräämään se, kumpi alusta tulee saavuttamaan suuremman suosion satunnaisten pelaajien keskuudessa. Alustavien kyselyjen mukaan tässä taistelussa Microsoft on joutunut altavastaajan asemaan

  Lue koko kirjoitus

 • Lumia

  Mitä 5. syyskuuta pitäisi tapahtua

  Viides päivä syyskuuta 2012 on osoittautumassa kiireiseksi päiväksi mobiilialalla. Nokia ja Microsoft ovat kutsuneet koolle pienen lehdistötapahtuman - eivätkä he tietenkään kerro mitä tapahtuma koskee.

  Lue koko kirjoitus

 • Nokia_WP8

  Vempeleviikko tiivistettynä (viikko 32/2012)

  Taas olisi aika tiivistää kiireinen viikko mobiilimaailmassa muutamaan kohokohtaan. Kuten arvata saattaa pääosissa ovat tietenkin Nokia ja veristä kilpailua käyvät Apple ja Samsung.

  Lue koko kirjoitus

 • Samsung Galaxy S3 on älypuhelinten lippulaiva

  Älypuhelimen 5 tärkeintä ominaisuutta

  Älypuhelimet valtaavat puhelinmarkkinoita kiihtyvällä tahdilla. Nopeasti kasvava älypuhelinten markkina on tuonut mukanaan runsaan määrän kilpailijoita - kilpailemaan kuluttajien euroista. Laaja tarjonta on toisaalta hienoa kuluttajalle, sillä lähes joka tarpeeseen löytyy sopiva puhelin. Mutta laajan valikoiman nurja puoli on valinnan vaikeus. Varsinkin peruspuhelimesta älypuhelimeen siirtyvän on vaikea päättää minkälainen älypuhelin olisi järkevä valinta.

  Lue koko kirjoitus

 • Mango päivitys tuo merkittäviä parannuksia

  Windows Phone 7 Mango vakuuttaa

  Microsoft on vihdoin saanut Mango -koodinimellä kulkeneen käyttöjärjestelmäversion valmiiksi ja se on toimitettu operaattoreille ja puhelinvalmistajille heinäkuun lopussa. Ennakkotietojen mukaan Mangon uudistukset eivät Hurraa -huutoja keränneet, mutta nyt kun Mango on valmis, on se ennakko-odotuksia parempi - paljon parempi.

  Lue koko kirjoitus

 • Windows Phone nostaa päätään - varovasti

  Puoli tusinaa uutista Windows Phonesta

  Windows Phone on saanut viimeisen parin päivän aikana runsaasti palstatilaa eri nettijulkaisuissa. Uutisoinnin taustalla ei ole mikään mullistava julkistus Microsoftin matkapuhelinalustasta vaan paremminkin kyse on useasta pienestä asiasta liittyen matkapuhelinalan haastajaan. Ensinnäkin Mangoa seuraava “Tango” versio näyttäisi olevan suunnattu erityisesti halpoihin  puhelimiin. Windows Phone alusta […]

  Lue koko kirjoitus

 • Windows jyrää - muut vikisee

  Windows 7 valloittaa tietokonemarkkinoita

  Gartnerin tutkimuksen mukaan tämän vuoden lopulla Windows 7:n osuus maailman tietokonemarkkinoista on 42 prosenttia. OSX on yhä "marginaalinen" käyttöjärjestelmä. Sen osuus on yhä vain noin 5 prosenttia uusista tietokoneista. Linux pysyy yhä hyvin merkityksettömänä käyttöjärjestelmänä kuluttajamarkkinoilla.

  Lue koko kirjoitus

 • crying-android

  Google hätääntyy patenttitaistelussa

  Tuntuu, että patenttisilmukka alkaa kiristyä Googlen ympärillä, kun kilpailijat alkavat taistella tuotteiden lisäksi myös patenttiportfolioillaan. Tässä kisassa Google on toistaiseksi auttamattomasti alakynnessä. Google toki yrittää kartuttaa omaa patenttisalkkuaan jatkuvasti ostamalla muiden yritysten patentteja, mutta kilpailijoilla on etumatka mitä on vaikea kuroa kiinni; varsinkin kun myös kilpailijat ovat mukana patenttikilpavarustelussa.

  Lue koko kirjoitus

 • Nokian ja Microsoftin juhlakutsu - mistä on kysymys?

  Ohhoh – onko Nokia etuajassa Windows Phone mallistonsa kanssa

  Huh, tätä on vaikea uskoa, mutta itviikon -jutun mukaan Nokia ja Microsoft kutsuu lehdistöä pieneen juhlatilaisuuteen. Tuotejulkistuksille tyypilliseen tapaan, kutsusta ei ilmene varsinainen syy miksi paikalle pitäisi saapua. Mutta koska kutsun lähettävät Nokia ja Microsoft on vaikea olla vetämättä johtopäätöstä, että luvassa olisi Nokian ensimmäinen […]

  Lue koko kirjoitus

 • HTC pulittaa Microsoftille Androidin käytöstä

  Microsoft rahastaa Androidilla

  Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, näyttää, että Microsoft on yksi ilmaisen Android -käyttöjärjestelmän nettoajista. Huolimatta siitä, että Google jakaa Android käyttöjärjestelmää laitevalmistajille ilmaiseksi, joku joutuu kuitenkin maksajaksi mitä tulee patentteihin. Microsoft alkoi jokin aika sitten haastamaan Android -puhelima valmistavia yrityksiä oikeuteen patenttiloukkauksista. Yksi haastettujen joukossa […]

  Lue koko kirjoitus