Nokia Asha 311 Symbian -puhelin?

Sattuuhan sitä virheitä näköjään ammattilaisillekin. Selailin juuri uusinta verkkokauppa.com:in tarjouslehtistä. Puhelintarjouksissa silmiin pisti uuden Nokia Asha -puhelimen nimi / otsikko. Verkkokauppa.com otsikoi mallin olevan Nokia Asha 311 Symbian -puhelin.

Nokia Asha 311 Symbian?

Alaa tuntevat / seuraavat tietävät, että Asha mallisto perustuu Nokian Series 40 (tai S40) käyttöjärjestelmään – mikä nimen samankaltaisuudesta huolimatta ei ole Symbian pohjainen. Kyse on itse asiassa virheestä mihin törmää melko usein jopa ammattipiireissä.

Kömmähdys kuvaa kuitenkin omalta osaltaan Nokian haastetta: yhtiöllä on niin monta eri puhelinten käyttöjärjestlemää ja niillä vähintään yhtä monta nimeä, että asian ymmärtäminen vaatii todellista harrastuneisuutta. S40 tapauksessa nimen samankaltaisuus Symbianiin (ja sen vanhaan S60 käyttöliittymään) aiheuttaa varmasti hallaa yhtiön “halpapuhelinmallistolle”. Toimitusjohtaja Elop “tappoi” näyttävästi Symbian käyttöjärjestelmän, mutta S40 on voimissaan ja Nokia kehittää käyttöjärjestelmää edelleen.