Mitä 5. syyskuuta pitäisi tapahtua

Viides päivä syyskuuta 2012 on osoittautumassa kiireiseksi päiväksi mobiilialalla. Nokia ja Microsoft ovat kutsuneet koolle pienen lehdistötapahtuman – eivätkä he tietenkään kerro mitä tapahtuma koskee.

Lumia

Eilen tihkui julkisuuteet tietoja siitä, että myös Motorola pitää oman tilaisuutensa samaisena päivänä, kuin kiusana Nokialla je Microsoftille. Myöskään Google (tai Motorola) ei kerro mistä on kyse.

Voimme siis vain spekuloida ja arvailla mitä yhtiöt aikovat ilmoittaa. Nokian ja Microsoftin tapauksessa lie kyse Windows Phone 8 pohjaisista puhelimista, mistä on huhuttu jo pitkin kesää. Spekulaatioissa on ollut esillä jopa kolmen eri puhelinmallin julkistaminen. Jopa yhtiön toimitusjohtaja Stephen Elop on ehtinyt antamaan vihiä tulevista malleista.

Viime viikolla vertailin eri valmistajien älypuhelinten lippulaivamalleja. Nokian Lumia 900 jäi auttamatta jälkeen Androidien kärkikaartista. Nokialla on paljon petrattavaa, ja toivelistalla olisikin mm. tuplaydinprosessori, Pureview kamera Lumia puhelimeen, 4.5 tuuman näyttö kunnon resoluutiolla ja miellään yli 300 dpi tarkkuudella.

Yhtä mielenkiintoista on miettiä mitä Motorola voisi julkaista nyt, kun se pitää ensimmäisen pressitapahtuman osana Googlea. Omalla toivelistallani olisi myös uusi superpuhelin – 4.5 tuuman näytöllä ja vanilla Jelly Bean käyttiksellä. Kamerankin sopisi olevan 8 megapikseliä tai mielummin enemmän. Julkistuksessa tuskin on kyse tabletista, sillä Google juuri julkaisi yhteistyötabletin Nexus 7:n Asusin kanssa. Tuntuisi järjettömältä ruveta kilpailemaan heti oman tabletin kanssa … ellei kyse sitten olisi 10 tuumaisesta Xoom seuraajasta. Parannettavaa Xoomissa toki olisi.