HTC:n vaikeuksille ei näy loppua

HTC:n vaikeuksille ei näy loppua. Muutaman vuoden takainen tuhkimotarina näyttää lähestyvän loppuaan kun HTC joutuu neljännes toisensa perään kertomaan sijoittajille huonoja uutisia.

Samsung näyttää syövän tällä hetkellä melkein kaikkien matkapuhelinvlamistajien lounaat – ja tämä näkyy selvimmin juuri Android leirissä missä HTC:kin on.

Yhtiö julkaisi toisen vuosineljänneksensä tuloksen ja se oli kaikkea muuta kuin mairittelevaa luettavaa. Tappiota yhtiö ei (vielä) tehnyt, mutta voitot romahtivat 58 prosentilla edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

 

Eivätkä HTC:n huonot uutiset valitettavasti tähän loppuneet. Yhtiö antoi kolmannen vuosineljänneksen ohjaukseksi myynnin laskevan entisestään 23% samalla kun marginaalit putoavat.

Sijoittajat äänestivät tulosjulkistuksen jälkeen jaloillaan ja HTC:n markkina-arvosta hävisikin jopa miljardi dollaria vain yhdessä päivässä.

Siinä missä Nokia kärsii omien ongelmiensa kanssa, on HTC hyvä esimerkki siitä, että Android ei ole mikään takuuvarma ratkaisu. Markkinoilla on valitettavastii tilaa vain muutamalle vahvalle merkille – ja uusia innovaatioita pitää pystyä tuomaan markkinoille nopealla vauhdilla.

via HTC Q3 2012 earnings guidance: $1 billion shed from market cap.

Avainsanat: , , ,