Google tuo ääniohjatun haun iOS:lle

Applen Siri on ollut ehdottomasti yksi iPhone 4S:n vetonauloista. Vaikka Siri on Applenkin mukaan yhä “beta”, on yhtiö käyttänyt virtuaalisen assistenttinsa markkinointiin reilusti dollareita. Virtuaaliassistentit ovat selvästi kuuminta hottia – ja Google julkisti oman apulaisensa kesällä osana Jellybean -Android päivitystä.

Google voice search

Google ei kuitenkaan tyydy tuomaan uusia ominaisuuksia vain Androidille. Sen sijaan yhtiö ilmoitti, että se tuo ääniohjatun haun myös iOS laitteille – kuten iPhonelle ja iPadille. Googlen haun ehdoton kilpailuvaltti on se, että yhtiö tarjoaa ominaisuutta kaikille iOS 4.2 tai uudemmille laitteille. Applen Siri puolestaan toimii vain iPhone 4S:ssä tai sitä uudemmissa laitteissa. Esimerkiksi iPhone 4:n ja iPad 2:n omistajat voivat vain kalpeina katsoa kun 4S:n käyttäjät leikkivät Sirillä.

Siri on saanut osakseen runsaasti kiitosta innovatiivisuudesta. Ääniohjaus on arvattavasti tulevaisuudessa keskeinen käyttöliittymä. Mutta Siri on saanut osakseen myön reilusti kritiikkiä. Applen palvelu ei ole toiminut luotettavasti ja sen ohjeet ovat usein villejä ja epäolennaisia. Sirin vastaukset eivät ole rajoitettuja internetiin. Tämä on toisaalta omiaan lisäämään Sirin ainutkertaisuutta, mutta toisaalta tämä saattaa myös aiheuttaa turhautumista – varsinkin silloin kun käyttäjä odottaa vastauksesi tietoa Internetistä.

Googlen hakupalvelu on luvassa muutaman viikon sisällä iOS laitteisiin.

Avainsanat: , , , ,