Applen ja Samsungin salaisuudet julki oikeudenkäynnissä

Teknologia-alan patenttioikeudenkäynneistä on tullut koko kansan viihdettä kun teknologiayritykset taistelevat toistensa kanssa verissä päin.

Moni oikeudenkäynti jää tietenkin toteutumatta, kun osapuolet löytävät molempia tyydyttävät ratkaisut ennen varsinaista oikeudenkäyntiä. Tämä onkin hyvä strategia molemmille osapuolille, sillä näin säästetään pitkä penni oikeudenkäyntikuluissa. Sopiminen kannattaa myös siinä mielessä, että näin kumpikaan osapuoli ei joudu maksamaan toiselle oikeuden määräämiä korvauksia.

Kolmas hyvä syy sopia on yritysten halu pitää salaisuudet salaisuuksina. Tästä toimiikin hyvänä esimerkkinä Applen ja Samsungin kiistat iPhonen kopioimisesta. Apple syyttää Samsungia iPhonen kopioimisesta eivätkä yhtiöt päässeet sopimukseen, vaan asia päätyi oikeuteen käsiteltäväksi.

Applen ja Samsungin oikeudenkäynti onkin koko kansan viihdettä – molemmat yritykset joutuvat paljastamaan paljon salaisuuksia – kuten korkeimman johdon käymiä sähköpostikeskusteluita. Näissä keskusteluissa koko kansa pääsee seuraamaan johdon ajatuksia mitä yrityksen tulisi tehdä seuraavaksi. Olemme päässeet lukemaan mm. Steve Jobsin ajatuksia iPhonesta – osa keskusteluista on varsin huvittavia varsinkin näin jälkikäteen. Yhtiö esimerkiksi meinasi perua koko iPhone projektin…

Tuotteiden tarkat myyntiluvut ovat yksi liiketoimintasalaisuus mitä yritykset varjelevat kynsin ja hampain. Vaikka saammekin usein lukea myyntiluvuista lehtien palstoilta, perustuvat nämä luvut yleensä analyytikoiden arvioihin siitä kuinka paljon mitäkin puhelinta on myyty. Nämä luvut ovat valitettavasti vain arvauksia – ja usein huonoja.

via iPad, iPhone, Galaxy sales data revealed in court filings | Apple – CNET News.

Avainsanat: , , ,