39 dollarin minivahvistin parantaa kuulokkeiden äänenlaatua

Hyvien kuulokkeiden löytäminen on usein työn ja tuskan takana. Etsimiseen kuluu helposti rahaa ja aikaa – ja mukaan sattuu väkisinkin vikahankintoja. Mutta sen sijaan, että sijoittaa satoja euroja uusiin kuulokkeisiin, kannattaa kenties harkita minivahvistimen hankintaa soittimen ja kuulokkeiden väliin.

CNet testasi 39 dollarin Firestone Fireye mini -vahvistinta. Testi osoitti, että loistava äänenlaatu ei välttämättä vaadi useiden satojen eurojen uusia kuulokkeita. Loistavan äänenlaadun voi saavuttaa myös jopa 39 dollarilla.

Minivahvistimessa on toki ongelmansakin. Kun vahvistimen kytkee puhelimen ja kuulokkeiden väliin, eivät mikrofoni tai kuulokkeissa oleva kauko-ohjain enää toimi. Mutta ehkä nämä ovat uhrauksia mitkä kannattaa tehdä paremman äänenlaadun saavuttamiseksi.

Mikään ilo silmälle lisävahvistin ei ole, mutta pieni koko ja kevyt paino tekevät vahvistimesta lähes huomaamattoman musiikkisoittimen kylkiäisen.

Fireye mini ei ole ainakaan hinnalla pilattu, sillä 39 dollaria kääntyy noin 34 euroon tämän päivän valuuttakurssilla. Ja 34 eurolla ei varmasti saa kaupasta huippukuulokkeita.

Tustustu tarkemmin lisävahvistimeen cnetin artikkelissa.