Vizio on ultrobookien yllätyshaastaja

Vizio Ultrabook haastaa Applen malliston tosissaan

Vizio Ultrabook haastaa Applen malliston tosissaan

Apple loi ikonisen kauniin ultrabookin – Macbook Airin. Ohut, kevyt ja kaunis ultrabook on saanut jäljittelijöitä perinteisistä PC valmistajista. Mielenkiintoinen ilmiö Ultrabook markkinoilla on ollut se, että PC valmistajat eivät ole joko halunneet tai pystyneet kilpailemaan Applen kanssa hinnoilla. PC versiot Applen Macbook Airista maksavat systemaattiseseti tuhat euroa – mikä on vain n. 100 euroa halvempia kuin Applen “alkuperäiset”.

Syy korkeaan hintaan selittynee varaosien hinnoilla, mitä Intel ei ole onnistunut (tai halunnut) laskea riittävästi, jotta hintakilpailua olisi päässyt syntymään.

Ultrabookien kilpailuun on kuitenkin ilmoittautunut hieman yllättävä kilpailija – Vizio. Vizio on tullut tunnetuksi televisioistaan, mutta yhtiö näyttää haluavan mukaan tietokonekisaan tosissaan. Vizio on julkaissut useita – tyylikkäitä – Ultrabook -tietokoneita. Vizio on onnistunut malliston suunnittelussaan jopa paremmin kuin aasialaiset kilpailijansa, ja sitä voi pitää lähes Applen suurimpana haastajana Ultrabookeissa.

Vizio pistää Applelle kapuloita rattaisiin niin tyylissä, kuin hinnassakin. Vizion 15 tuumainen huippumalli Ultrabook maksaa lähes tuhat dollaria vähemmän kuin Applen Macbook Pro -lippulaiva. Toki Vizio jää jälkeen näytön tarkkuudessa, sillä se ei kilpaile Applen kanssa “retina” -sarjassa, vaan tyytyy perinteisempään Full HD resoluutioon. Mutta muilta osin Vizion huippumalli kisaa Applen lippulaivan kanssa rinta rinnan.

Vizionin valikoimaan kuuluvat myös 14 ja 13 tuumaiset mallit – mitkä varmasti tarjoavat sopivan mallin kenelle tahansa. Kun Microsoft vielä saa markkinoille odotetun, ja kohutun, Windows 8 käyttöjärjestelmänsä, saattaa Apple vihdoin saada arvoisensa kilpailijan kannettavien tietokoneiden tyylisarjaan.

Lue lisää Cnet:istä.