Matkapuhelinalan kasvu hidastuu

Nokia Asha 305

Vaikka matkapuhelinvalmistajat raportoivat toinen toistaan parempia tuloksia, ei tulevaisuus näytä välttämättä niin ruusuiselta kuin vuoden alun pörssihirmut antavat ymmärtää.

Analyytikkoyhtiö Strategy Analyticsin mukaan matkapuhelinala kokonaisuutena kasvoi enää 1% vuoden toisella vuosineljänneksellä.

Yhden prosentin kasvu on enää hädin tuskin kasvua. Älypuhelinmarkkinat sen sijaan jatkoivat kasvuaan ja nousivat jopa 32%. Suurehkosta kasvuluvusta huolimatta kasvu oli hitainta kolmeen vuoteen.

Samsung piti kärkipaikkaa suurimpana matkapuhelinvalmistajana ja suurimpana älypuhelinvalmistajana. Apple oli älypuhelinvalmistajien kakkonen yli 17% markkinaosuudella. Applen hurja vauhti älypuhelimissa siivitti yhtiön jopa kolmanneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi.

Nokia puolitti älypuhelintensa myyntiluvut ja jäi vain seitsemään prosenttiin – edellisvuoden 15.1% sijaan.

Viiden joukkoon matkapuhelinvalmistajissa kiilasivat lisäksi LG ja kiinalainen ZTE. Takavuosien amerikkalaislehdistön lellikkiä RIM:iä ei listalla nähdä. Myös Sony (Ericsson), Huawei ja HTC loistavat poissaolollaan.

Kun kasvu hidastuu, kilpailu kiristyy ja toivon mukaan se tarkoittaa kuluttajille entistä kilpailukykyisempia puhelimia yhä halvemmilla hinnoilla.

via Mobile phone market growth slows to 1% in Q2 – Telecompaper.