Canon EOS M – kauan odotettu kompakti järkkäri

Canon on vihdoin julkaissut kauan odotetun kompaktin järjestelmäkameran. Kompatit järjestelmä kamerat ovat osoittautuneet todella suosituiksi. Peilitön järjestelmäkamera on pienikokoinen, mutta laadukas optiikka mahdollistaa todella näyttävät – ja ammattimaiset kuvat.

Canon EOS M -kameraan vaihdat linssin helposti

Tämä pienten järjestelmäkameroiden markkina on hyvin kilpailtu ja tarjonta on monipuolista. Canon pääsee nyt kilpailemaan Olympuksen, Panasonicin, Sonyn ja Samsungin kanssa kameraharrastajien rahoista.

Kilpailevien mallien tapaan – Canon tuo EOS M kameran markkinoille kahden erilaisen linssin kanssa. 22 mm f/2 “pancake” linssi on valovoimainen laajakuvalinssi – ja vaihtoehdoksi tarjolla on 18-55mm f/3.5-5.6 zoom linssi.

EOS M:ssä on 18 megapikselin kenno

Kenno EOS M kamerassa on 18 megapikseliä, mikä vastaa uusimpien micro 4/3 kameroiden kennoja.

EOS M:n kolmen tuuman näyttö on kosketusnäyttö, minkä avulla kameran ohjelmia ja asetuksia hallitaan. Moni valmistaja on yrittänyt tuoda kosketusnäytön kameraan – mutta tämä on osoittatunut vaikeaksi tehtäväksi. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan ensimmäisiä testiraportteja ja testaajien mielipiteitä.

EOS M:ään sopivat Canonin EF linssit sovittimen avulla

Yksi EOS M:n vahvuuksista on ehdottomasti yhteensopivuus Canonin olemassaolevien EF linssien kanssa. Tämä tosin vaatii EF-EOS M -sovitinta, minkä hinnasta ei tässä vaiheessa ole tarkempaa käsitystä. Toivotaan, että hinta on kohtuullinen – sillä se olisi loistava kilpailuvaltti Canonille sen pyrkiessä todella ahtaille kompaktien järjestelmäkameroiden markkinoille.

Canon Europe – DSLR-quality images at your fingertips: Canon launches the small and simple EOS M.