WWDC on aivan nurkan takana

Applen vuosittainen WWDC -tapahtuma on aivan nurkan takana, ja perinteseen tyyliin spekulaatiot Applen julkistuksista vellovat Internetissä. Samsung on saanut paistatella mediahuomion keskipisteessä julkaistuaan Galaxy S III superpuhelimen aikaisemmin keväällä. Nyt odotetaan miten Apple vastaa Samsungin heittämään haasteeseen. Julkaiseeko Apple WWDC:ssä uuden iPhonen? Vai tyytyykö Apple julkaisemaan vain iOS 6:n. Näistä jälkimmäinen on jo “varmaa” sillä nettiin on vuotanut kuvia WWDC:n järjestelyistä, missä on pystyetty iOS 6 plakaatteja.

iOS 6 plakaatteja pystytetään jo WWDC tapahtumassa (kuva: macrumors.com)

Yksi netin suosituimmista teknoblogeista – GigaOM – päätyi veikkaamaan, että Apple ei julkistaisi uutta iPhonea vielä, vaan vasta syksymmällä. GigaOm päätyi jutussaan epäilemään, että Apple ei julkistaisi jo jonkin aikaa huhuttua 7 tuumaista iPadiä. Ainakin jälkimmäisestä on helppo olla samaa mieltä GigaOm:in kanssa. Seitsemäntuumaiset tabletit ovat käytännössä katsoen liian pieniä tableteiksi, ja liian suuria puhelimiksi.

Uudesta iPhonesta sen sijaan on liikkunut huhuja tasaisesti, joten sen julkistaminen ei olisi järkyttävä yllätys. iPhone 4S kaipaisi jo pikkuhiljaa päivitystä – eikä tähän väliin riittäisi pelkkä kasvonkohotus iPhone 4SG:ksi (tms) – Apple tarvitsee iPhone 5:n pitääkseen Samsungin Galaxy S3:n haastajan asemassa.

Eniten spekulaatiota tämän vuoden WWDC:n yhteydessä on käyty Macbook malliston uusimisesta. Macbook Pro on auttamatta vanhentunut – niin suorityskykynsä suhteen kuin muotoilussakin. Eniten spekuloitu uudistus kohdistuu kuitnekin Macbook malliston näyttöön – mihin Applen odotetaan tuovat Retina -näytöt. Luvassa olisi siis huippuresoluutiota kannettavassa tietokoneessa.

Onneksi näitä spekulaatiota ei tarvitse kauaa jännittää, sillä WWDC pyörähtää käyntiin ensi viikolla.

Avainsanat: , ,