Microsoftin salaisuus piti loppuun saakka

Microsoft kutsui lehdistön ja bloggaajat kuulemaan yllätystä maanantai yönä Suomen aikaa. Yhtiö onnistui loistavasti pitämään yllätyksen, sillä kukaan ei tuntunut tietävän mitä Microsoft oli julkistamassa. Julkisuudessa ja erityisesti blogeissa aprikoitiin luvassa olevan Microsoftin oma tablettiin joka toimisi uudella Windows 8 käyttöjärjestelmällä.

Toinen suosittu arvaus liittyi karttoihin ja erityisesti viime aikoina tapetilla olleisiin 3d karttoihin joita Google ja Apple ovat tuoneet markkinoille keväällä ja kesällä.

Jännitys pysyi yllä jopa julkistustilaisuudessa kun osallistuneille jaettiin mystisiä kortteja joihin oli kirjoitettu eri kellonaikoja, kuten 5:20 ja 5:40.

Tapahtuman ajoitus oli mielenkiintoinen sillä Microsoftilla on tällä viikolla toinenkin tilaisuus missä julkistetaan uusi versio Windows Phone käyttöjärjestelmästä minkä varaan Nokia on pistänyt koko tulevaisuutensa.

Ballmerin aloitettua keynotensa, paljastui kupletin juoni nopeasti. Ballmer kertoi kuinka Microsoft suunnitteli Windows 8 kokonaan uudestaan ja kuinka yhä useammat laitteet ovat mobiileja… Luvassa oli siis Microsoftin tabletti, mitä monet olivat siis veikanneet.

Microsoftin uutukainen on siis Windows 8 pohjainen, alle 600 grammaa painava Microsoft Surface tabletti.

20120618-193136.jpg