Dellin U2711 – 27 tuumainen WQHD näyttö

Dell U2711 on komea korkean resoluution näyttö

Näyttöjen kehitys tuntuu pysähtyneen kuin seinään. Hetken aikaa näytti siltä, että viimeiseksi tekniseksi edistysaskeleeksi jäisi LED teknologiaan perustuva Full HD näyttö – ja niitä olisi saatavana vain 22 – 24 tuumaisina.

Onneksi tilanne ei ole kuitenkaan ihan niin surkea – Applen jalanjälkiä seuraillen näyttöjen valmistajat ovat huomanneet, että kotikäyttöönkin löytyy kysyntää suuremmille näytöille, joissa on Full HD:ta parempi resoluutio.

Viimeinen hidasta moisen näytön hankkimiseen on ollut hinta – Applen näytöt maksavat noin tuhat euroa tai enemmän, ja PC puolen kilpailijat ovat pitäneet hintoja suunnilleen samalla tasolla.

CDON näyttäisi kuitenkin avanneen pelin houkuttelevien hintojen suhteen. Dellin 27 tuumainen U2711 näyttö on nimittäin myynnissä hintaan 599 euroa ja siihen päälle alle kymmenen euron toimituskulut.

Näyttö on nettikeskustelujen perusteella varsin hyvälaatuinen joskin sen “anti-glare” kalvoa on hieman arvosteltu – mutta se haittaa vain jos näyttöä katsoo muusta kulmasta kuin suoraan edestä päin. Tuolloinkin ongelma lie ilmeisesti mustaan ilmestyvä rusehtava sävy.

Näytössä on oma jalka, jossa säätövaraa on kymmenkunta senttiä. Näytön heikoimmaksi puoleksi voisi sanoa takuun, jota valmistaja ei lupaa kuin 12 kk, mikä on selvästi alhaisempi kuin  monissa muissa tietokoneissa tai muussa kodinelektroniikassa.

Kaikesta huolimatta, hinta on todella houkutteleva, ja pistää kilpailijoille luun kurkkuun.

Mikäli kiinnostuit Dellin näytöstä, kannattaa suunnata kohti cdon.com -verkkokauppaa ja pistää Dell U2711 -tilaus vetämään.

Tags: , ,