Apple kutsuu alkuperäisiä iPod Nanoja korjattavaksi

(Kuva: Gizmodo.com)

Jos sinulla sattuu lojumaan laatikonpohjalla alkuperäinen iPod Nano, niin nyt on hyvä hetki kaivaa laitevanhus naftaliinista, pyytää Applelta palautuskuori ja lähettää soitin vaihdettavaksi Applen piikkiin.

Kuin puun takaa, viime viikolla uutisoitiin, kuinka Apple kutsuu alkuperäisiä iPod Nanoja korjattavaksi viallisten akkujen takia. Mielenkiintoista on, että alkuperäiset Nanot ovat lähes viisi vuotta vanhoja, mutta kutsu korjattavaksi tuli vasta nyt. Apple kertoo syyksi sen, että akkujen viallisuus alkaa vaivata vasta vanhentuneita akkuja. Eikä se tietysti Applea haittaa, että mitä kauemmin takaisinkutsua on viivytetty, sitä vähemmän soittimia on enää markkinoilla.

Moni kutsusta kuullut innostui asiasta, sillä netissä liikkui huhuja ja spekulaatioita, että Apple vaihtaisi vanhat alkuperäiset Nanot uusimpiin malleihin. Gizmodon mukaan näin ei kuitenkaan ole, vaan vaihdokkina tulee täsmälleen samanlainen malli – mutta tietenkin toimivalla akulla. Vaihdetulle soittimelle Apple antaa 90 päivän takuun. Mikäli soittimessa on kaiverruksia – niitä Apple ei palauta. Käytännössä prosessi toimnee toiminee siten, että palautetut soittimet tyhjennetään, korjataan ja palautetaan jollekin toiselle kuluttajalle.

Prosessi on kuitenkin kannattava, vaikka tilalle tuleekin 1. generaation soitin. Akku on kuitenkin tuliterä, eikä soitin itsekään varmasti ole huonompi kuntoinen kuin omassa käytössä ollut malli. Mikäli lähdet palautusrumbaan, kannattaa vanhan soittimen sisältö varmuuskopioida iTunesilla – näin ei mitään korvaamatonta pääse katoamaan.

Harmittavaa prosessissa on sen odotettu kesto. Apple kertoo ennakkoon, että laitteen palatus saattaa kestä 4-6 viikkoa. Tämä on tuskallisen pitkä aika mikäli vanha Nanosi oli vielä aktiivikäytössä.

Ohjeet prosessin aloittamiseen löytyvät täältä.

Avainsanat: , , , ,