Asus tuo ultralight kannattavansa vihdoin markkinoille

20111013-133827.jpg

Ultralight kannattavia on odotettu ja kohuttu jo kuukausia kilpailemaan Applen MacBook airin kanssa, mutta toistaiseksi kyse on ollut vain lupailuista ja huhuista. Asus korjaa kuitenkin tilanteen tuomalla Suomen markkinoille ihan oikeita Windows 7:llä varustettuja UL kannettavia mistä ei speksien perusteella vääntö lopu ihan ensimmäisen tehtävän suorittamisessa. I5 prosessorilla varustetun mallin ovh on komea 999 euroa ja i7 prosessorilla varustettu sisarmalli rikkoo jo tuhannen euron rajapyykin, eli hinta on 1099.

Windows mallien valmistajat ovat olleet näreissään siitä että ne eivät pysty kilpailemaan Applen mallien kanssa edes hinnalla, sillä Apple on komponenttien ennakkotilauksilla polkenut oman malliston hinnan suhteellisen alas ja samalla se on pistänyt kilpailijoille kapuloita rattaisiin aiheuttamalla komponenttien saatavuuden heikkenemistä ja sitä kautta hinnan nousua.

Moni valmistaja, kuten Asus ja Acer, ovatkin toivoneet Inteliltä vetoapua komponenttien hintojen saamiseksi alhaisemmalle tasolle. Intel ei kuitenkaan ainakaan vielä ole innostunut talkoista.