5 mielenkiintoista puhelinuutuutta

Tänä syksynä on julkaistu tai tullut myyntiin poikkeuksellisen monta mielenkiintoista puhelinta. Näin suomalaisnäkökulmasta mielyttävää syksyssä on ollut se, että nyt myös Nokia on onnistunut tuomaan markkinoille puhelimia jotka herättävät ainakin median huomion.

5. HTC Titan

HTC:n Titan malli toimii Nokia Lumia 800 mallin tavoin Windows Phone 7.5:n voimalla. HTC sai omat Windows Phone Mango mallinsa markkinoille Nokiaa ennen. Titan on Nokia uutuuksien tapaan todella kaunis puhelin. Sen erikoisuus on Galaxyn Noten tapaan hurjan suuri näyttö (Titanin näytön halkaisja on 4.7 tuumaa) mikä varmasti mielyttää nettisurffaajia. Titan haastaa varmasti Nokian malliston lippulaiva kisassa – ainakin rautaominaisuuksien perusteella Titan nappaa Nokialta ykköspaikan. Titanin ongelma on HTC:n sitoutumisen taso Windows Phone ekosysteemiin – HTC panostaa selvästi enemmän Androidiin. Siitä huolimatta kukaan ei voi väittää etteikö Titan olisi komea ja houkutteleva puhelin.

4. Samsung Galaxy Note

Samsungin Andrdoid puhelin on sen kokoinen, että siitä ei enää tiedä onko kyseessä älypuhelin vai tabletti. Galaxy note on mittasuhteiltaan sitä luokkaa, että sopii kuitenkin yhä käteen ja on varmasti erinomainen matkakumppani. Nettiselaus on yhä yksi tärkeimpiä ominaisuuksia älypuhelimessa, ja tässä suhteessa pätee yhä sanonta: suurempi on parempi.

3. Nokia N9

Nokia sai vihdoinkin markkinoille kauan työstetyn Meego puhelimen Nokia N9:n. Puhelinta on rakennettu kuin Kiinan muuria, mutta kun se nyt vihdoin saapui kauppoihin, on se saanut varsin positiivisen vastaanoton. Puhelin loistaa kahdella alueella: muotoilu on omaa luokkaansa, ja monen asiantuntijan mielestä, se pesee jopa Applen ikonin iPhonen.Toinen kiitosta saanut tekijä on hieman yllättäen Meego, mikä surkeasta kohtalosta huolimatta kerää kiitosta erilaisuudella, raikkaudella ja sujuvuudella. Ainakin kotimaiset operaattorit kertovat puhelimen myyvän hyvin. Tarina maailmata voi olla hieman surkeampi – jo pelkästään sen takia, että N9 ei pääse kaikkein suurimmille markkinoille lainkaan (USA, UK, Saksa).

2. iPhone 4S

Koko vuoden kohuttiin Applen iPhone 5:sta, minkä piti olla kaikin puolin mullistava. Monen pettymykseksi Apple toikin markkinoille “vain” pienemmän päivityksen – eli iPhone 4S:n. Pölyn laskettua ihmiset alkoivat vasta tajuta mitä Apple itse asiassa markkinoille julkaisi. Vaikka ulkoisesti muutokset olivat varsin pienet, on iPhone 4S:ssä uusi ehompi käyttöjärjestelmä, entistä parempi kamera. Suurin muutos on kuitenkin Siri, eli ääniohjausta totteleva toiminto, mikä tekee puhelimen käytöstä tietyissä tilanteissa entistä helpompoaa. Ajan kanssa voidaan odottaa, että Siri paranee ja tulee entistä keskeisemmäksi osaksi iPhonea.

1. Nokia Lumia 800

Jos Nokia N9:n suurin ongelma oli Meego käyttöjärjestelmä – sen odotetun eliniän takia, on Lumia 800 “tulevaisuuden Nokian” ensimmäisiä puhelimia. Lumia 800 on kuin Nokia N9:n kaksoisveli ulkoisesti, mutta sisällä sykkii täysin erilainen käyttöjärjestelmä. Paljon kehuja saanenn Windows Phone 7.5:n (eli Mangon) lisäksi Nokia julkaisi WP mallistolleen muutaman varsin mielenkiintoisen sovelluksen – kuten Nokia Drive ja Nokia Mix Radio. Nokia Lumia 800:nkin heikkous tällä hetkellä lienee Windows markkinapaikan suhteellisen ohut sovellustarjonta. Mutta Windows Phone alustasta odotetaan nosuevan kolmas kilpailija Applen ja Googlen “ekosysteemien” rinnalle. Ainakin Nokian WP puhelinmalliston saama vastaanotto lupaa hyvää niin Nokialle, kuin myös Windows Phone ekosysteemille. Nähtäväksi jää kiinnostaako se kuluttajia riittävästi ja sitä kautta kehittäjiä (vai pitäisikö sen mennä toisin päin?)

Nokia Lumia 800 on kuin N9:n kaksoisveli

Kuten yllä näkee, markkinoilla on nyt poikkeuksillisen paljon todella houkuttelevia vaihtoehtoja – eikä puheliman valinta ole todennäköisesti koskaan ollut näin vaikeaa.

Mikä näistä on sinun valintasi?

Avainsanat: , , , , , ,