Mikä olisi paras HDMI kaapeli?

HDMI kaaplit ovat kaikki yhtä hyviä

HDMI liittimet ja kaapelit yleistyvät samaa vauhtia kun FullHD valtaa televisiot ja kuvanlähteet digitalisoituvat.

Mielenkiintoista HDMI liitäntöjen yleistyessä on, että kyseinen kaapeli ei usein kuulu myyntipakkaukseen. Niinpä kuluttaja pakotetaan ostamaan tarvikekaapeli kodinkoneliikkeestä. Kuluttajan hämmästykseksi kaapeleita on joka lähtöön. Halvoiksi HDMI kaapeleita ei voi haukkua, mutta edullisimmillaan lyhyen (1-1.5 m) kaapelin saa noin 10 euron hintaan.

Kaapeleita on kuitenkin laaja valikoima, ja niiden hinnoissa on reilua vaihtelua. Niinpä ei ole ihme, että yhä useampi kuluttaja miettiikin päässään: mikä olisi minulle paras HDMI kaapeli?

Vastausta tähän kysymykseen on kuitenkin turha mennä hakemaan kodinkoneliikkeestä. Kodinkoneiden myyjien motivaatio on myydä sinulle kallein mahdollinen kaapeli, sillä sitä kauttaa myyjä saa suurimman provision myynnistään.

Oikea vastaus kysymykseen on: Kaikki.

HDMI kaapelia valittaessa kuvanlaatu ei ole kriteeri, sillä kaikki kaapelit tarjoavat yhtä hyvän kuvan. Sen sijaan kuluttajan kannattaa miettiä kaapelin pituutta sekä liittimen mallia.

Kaapeli kannattaa hankkia silmälläpitäen kuvanlähteen ja television etäisyyttä. Ei kannata hankkia liian lyhyttä eikä liian pitkää. Liittimeen kannattaa kiinnittä huomoita mikäli johto kiinnitetään ahtaaseen paikkaan – niinpä pieni (tai taitettu) liitin on helpomi kytkeä kuvanlähteeseen tai televisioon.

Älä siis anna kauppiaan huijata itseäsi ostamaan kallista liitintä, ellei sen fyysiset ominaisuudet ole juuri sinulle sopivat. Kuvanlaatu ei kaapelin hinnan kohotessa parane pennin vertaa.

Lue aiheesta lisää CNET:in artikkelista, missä tekniset yksityiskohdat kerrotaan tarkemmin ja ammattitaidolla…

via Why all HDMI cables are the same | Crave – CNET.