Windows Phone 7 Mango vakuuttaa

Mango päivitys tuo merkittäviä parannuksia

Microsoft on vihdoin saanut Mango -koodinimellä kulkeneen käyttöjärjestelmäversion valmiiksi ja se on toimitettu operaattoreille ja puhelinvalmistajille heinäkuun lopussa.

Ennakkotietojen mukaan Mangon uudistukset eivät Hurraa -huutoja keränneet, mutta nyt kun Mango on valmis, on se ennakko-odotuksia parempi – paljon parempi.

GigaOM testasi uutta Windows Phone -käyttöjärjestelmää asentamalla sen vanhaan Windows Phone 7 -puhelimeen.

  • Ensinnäkin uusi ohjelmisto nopeuttaa puhelinta merkittävästi. Ero on niin merkittävä, että käyttäjälle tuntuu, että oma normaali prosessori olisi muuttunut tuplaydinprosessoriksi – vain ohjelmistoa vaihtamalla.
  • Ääni-integraatio on kertakaikkisen upea. Puhelinta voi ohjata puhumalla, ja se tunnistaa sanat uskomattomalla (jopa pelottavalla) tarkkuudella. Tämä tosin todennäköisesti toimii hyvin tällä hetkellä vain englanninkielellä, mutta lupaa hyvää myös muille kielille.
  • Moniajo oli yksi Windows Phone 7:n suurimmista puutteista. Mango korjaa tämän puutteen kertaheitolla, ja vielä varsin hyvin. Nyt käyttäjän ei tarvitse enää mennä aloitussivulle käynnistämään seuraavaa sovellusta, vaan “takaisin” nappulan pitkä painallus paljastaa kaikki avoimena olevat ohjelmat.
  • Mangon mukana tuleva Internet Explorer 9 on hyvä. Se on jopa parempi kuin iOS:n selain. Microsoft on tehnyt hyvää työtä tuodessaan HTML5 parannuksia selaimeen.

via First look at Windows Phone 7 Mango impresses — Mobile Technology News.