Vuoden parhaat kamerat valmistaa Canon

EISA (European Imaging and Sound Association) on jakanut taas vuosittaisia palkintojaan kuva- ja äänialan merkittävimmille tuotteille. Tänä vuonna Canon nappasi kolme komeaa palkintoa eri sarjoissa.

Vuoden kamera 2011-2012 Canon EOS600D

Canon EOS 600D on vuoden kamera

EOS600D on loistava kamera aloittelijoille, ja se tarjoaa erinomaisen kuvanlaadun lisäksi helppokäyttöisyyttä. Tuomaristo piti erityisesti mallin hinta-laatu -suhteesta: “EOS 600D on hinta-laatusuhteeltaan, toiminnoiltaan ja mukautettavilta ominaisuuksiltaan erittäin hyvä. Mallissa on erinomainen resoluutio, ja kohina on vähäistä suurillakin ISO-herkkyyksillä, joten kamera soveltuu todella hyvin harrastelijavalokuvaajille. Uuden sukupolven EOS-kameroissa on täysteräväpiirtovideokuvaus, suurikokoinen ja hyvin käteen sopiva kahva, ulkoinen mikrofoniliitäntä, langattoman salaman ohjausmahdollisuus, hyvä dynaaminen alue, kääntyvä nestekidenäyttö ja paljon aloitteleville kuvaajille sopivia ominaisuuksia, joiden avulla laadukkaiden kuvien tallentaminen on helppoa.”

Mikäli kiinnostuit Canon EOS 600D mallista, kannattaa suunnata selain Pixmanianverkkosivuille, missä voit tutustua malliin tarkemmin – ja tietenkin tilata kameran varsin kilpailukykyiseen hintaan.

Vuoden videokameran tittelin rosvosi Canon Legria HF M41

Myös vuoden videokamera -titteli meni Canonille

Kameran meriitteihin kuuluvat mm. ammattitasoinen videokuvan laatu, ja hämäräkuvausominaisuudet. Tuomaristo ylisti kameraa: “Laadukas LEGRIA HF M41  videokamera on pienikokoinen ja kätevä, joten sillä voidaan kuvata lähes missä tahansa. Kamerassa on sekä nestekidenäyttö että tavanomainen etsin. Valikko on helppokäyttöinen, ja kamerassa on kaikki tarvittavat toiminnot, kuten manuaalinen äänen tallennus ja ulkoisen mikrofonin kytkentämahdollisuus. Ulkoisen etäisyyslaskimen ansiosta automaattitarkennus on todella nopea. 32 Gt:n flash-muistin lisäksi kamerassa on kaksi SD-muistikorttipaikkaa, joten tallennustila ei lopu kesken. Kuvanlaatu on erittäin hyvä, ja kohinaa on todella vähän hämärässäkin kuvatuissa otoksissa.”

Myös sarjavoittaja Legrian voi tilata Pixmanian verkkokaupasta hieman yli 700 euron hintaan.

Vuoden ammattitason objektivi on Canon EF 70–300 mm f/4–5,6L IS USM

Tämä L-sarjan objektiivi saa kiitosta soveltuvuudestaan erityisesti muoto-, luonto- ja toimintakuvien ottamiseen. Tuomaristo sanaili kiitoksensa näin: “EF 70–300 mm f/4–5,6L IS USM on erinomainen, erittäin kestävä ja pienikokoinen telezoomobjektiivi, joka tuottaa todella laadukkaita kuvia. Sen automaattitarkennus ja kuvanvakain nostavat tämän suositun zoomausalueen objektiivien standardit uudelle tasolle. Hintansa puolesta objektiivi on silti myös harrastajien ulottuvilla. Optisilta ominaisuuksiltaan objektiivi vastaa kiinteäpolttovälisiä malleja koko polttovälialueella – se tuottaa erittäin hyvän kuvan suurimmallakin aukolla. Objektiivi on pöly- ja kosteussuojattu.”