Piper Jaffrey investointipankki ennustaa iPhone 5:lle hurjaa menestystä

 

iPhone 5 aikoo varastaa asiakkaita Androidilta

Piper Jaffrey Companies -nimisen investointipankin analyytikko Gene Munster ennakoi suorittamansa tutkimuksen perusteella iPhone 5:lle hurjaa menestystä.

Applen iPhone mallisto on kasvattanut suosiotaan versiosta toiseen, ja Gene Munster arvioi, että iPhone 5 jatkaa perinnettä entistä selvemmin. On hyvä huomioida, että tutkimus keskittyy Yhdysvaltojen markkinoihin, joten tulosta ei voi välttämättä soveltaa muuhun maailmaan.

Erityisen mielenkiintoista tuloksessa on sen väite siihen, mistä iPhonen kasvu tulee. Tietenkin moni aikaisemman iPhone mallin omistaja tulee päivittämään puhelimensa iPhone 5 malliin, mutta tutkimuksen mukaan Apple tulee korjaamaan paljon tyytymättömiä Android ja Blackberry käyttäjiä omaan leiriinsä. Munsterin tutkimuksen perusteella vain 47 prosentti Android käyttäjistä on tyytyväisiä puhelimeensa. Blackberryn suhteen tilasto on vieläkin surullisempi – 67% Blackberry käyttäjistä aikoo ostaa seuraavaksi iPhonen.

Vaikka Googlen säännöllisesti julkaisemat tilastot ja markkinointiviestit väittävät, että Android on ja tulee olemaan hallitseva älypuhelinalusta maailmassa, tutkimuksen mukaan kaikki riippumattomat lähteet ennakoivat suurta vaellusta pois Androidista ja Blackberrystä. Ja voittaja on ilmeisestikin iPhone.

Rehellisesti sanottuna, Munsterin ennustus kuulostaa enemmänkin Applen markkinointi -puheelta kuin puolueettomalta tutkimustulokselta, vaikka yhä useampi taho kritisoi  Android -alustan fragmentoituneisuutta.

Esimerkiksi englantilainen Guardian julkaisi vain muutama viikko sitten syitä siihen miksi Englannissa kuluttajat valitsevat mielummin Androidin kuin iPhonen. Android on iPhonea parempi useammallakin osa-alueella Guardianin tutkimuksen perusteella.

Lähde: BeatWeek Magazine