Pako Androidista alkamassa – Samsung himoitsee WebOS:ää

Samsung haikailee WebOS:n perään?

Vain pari viikkoa sitten mobiilimarkkinoille putosi pari uutispommia. Ensimmäinen pommi oli Androidin isähahmon, Googlen, päätös ostaa yksi takavuosien matkapuhelinjättiläisistä eli Motorola. Googlen ostomotivaatiosta liikkuu useita huhuja markkinoilla. Toisaalta uskotaan, että Google oli kiinnostunut vain Motorolan patenttisalkusta, mutta toisaalta epäillään Googlen haluavan haltuunsa koko tuote – alusta loppuun (eli käyttöjärjestelmästä itse puhelinrautaan).

Huhuista jälkimmäinen aiheutti kuitenkin Android -kumppaneissa suurta hämmennystä, ja esimerkiksi Samsungin kerrotaan pitäneen aiheen tiimoilta hätäkokouksen. Huolimatta kulisseissa tapahtuneesta kuohunnasta, Android -valmistajat kertoivat rivissä kuinka Googlen ostos oli tervetullut liike.

Toinen pommi oli luonnollisesti HP:n ilmoitus lopettaa kaikki WebOS -laitteiden valmistus. HP oli hankkinut edesmenneeltä Palmilta heidän kehittämänsä (ja kiitellyn) WebOS käyttöjärjestelmän. Vain vuoden ikäinen ostos päätyi kuitenkin mappi Ö:hön kun HP:n uusi toimitusjohjtaja haluaa viedä vanhaa rautataloa kohti ohjelmistokehitystä.

Nämä kaksi uutista kun pistää yhteen, ei lie yllätys, että nyt Samsungin huhutaan olevan kiinnostunut ostamaan WebOS HP:lta. Samalla HP pääsisi eroon turhasta WebOS ostoksestaan, ja toistaalta Samsung saisi itselleen riippumattomuutta Android -alustasta, minkä tulevaisuus ei näytä enää yhtään niin aurinkoiselta ja avoimelta, miltä se näytti vielä kuukausi sitten.

Sinänsä WebOS hankinta tuntuisi hieman erikoiselta, sillä Samsung valmistaa jo puhelimia pohjautuen mm. Androidiin, Windows Phoneen ja omaan Bada -käyttöjärjestelmään. WebOS olisi yksi alusta lisää eikä varmasti ainakaan selkiyttäisi Samsungin strategiaa – ellei Samsung luopuisi samalla jostain vanhasta alustasta.

Asiasta kerto Monmifo: Samsungin webOS-kiinnostuksesta huhutaan | Mobnifo.