Nokia 500 – 1 gigahertsin Symbian puhelin

Nokia 500 on uusi Symbian puhelin

Nokia tuntuu pitävän kiinni lupauksesta tuoda markkinoille vielä useita Symbnian pohjaisia puhelimia.

Tänään yhtiö julkaisi ensimmäisen gigahertsin prosessorilla varustetun mallin, minkä käyttöjärjstelmänä toimii Symbian Anna.

Gigahertsi on tietenkin merkkipaalu Nokialle, sillä sen aikaisemmat Symbian puhelimet ovat olleet selvästi jäljessä prosessorien kilpavarustelusta. Valitettavasti tilanne ei kuitenkaan ole merkittävästi muuttunut kilpaijoihin nähden, sillä korealaisvalmistajat ovat jo ilmoittaneet ensimmäisistä tuplaydinprosessoreilla varustelluista malleista.

Puhelimessa on uuden prosessorin ja uuden nimen lisäksi 3.2 tuumainen (eli aika pieni) kosketusnäyttö minkä resoluutio on 640 x 360 pikseliä. Valokuvia voi nappailla viiden megapikselin kameralla,

Ulkomailla ja vieraissa kaupungeissa opastaa Nokia Maps ja sen ilmainen navigointi – niin autolla kuin kävellen.

Värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen, joista ensinmainittu tulee saataville ensin. Mallissa on myös vaihdettava taustakuori, minkä värivaihtoehdot ovat: purppura, taivaansininen, pinkki, korallinpunainen, oranssi ja tumma hopea.

Puhelin ei välttämättä ominaisuuksillaan pyöräytä sukkia jalassa, mutta odoettu hintakaan ei ole järisyttävän suuri. Arvioitu veroton vähittäismyyntihinta tulee olemaan noin 150 euroa – eli kaupasta kotiin tämän saa alle kahden sadan euron.

Julkistus: Nokia 500 – nopea, kevyt ja värikäs | | Nokia Ääni Nokia Conversations.