Gartner hämmentää älypuhelinten tilastoja

 

Gartnerin mukaan Nokia piti kärkipaikkansa älypuhelimissa

Juuri kun koko maailma on tyytynyt tilanteeseen, että Nokia on pudonnut älypuhelinkisassa jo kolmannelle sijalle – Applen ja Samsungin perään.

Edes Nokia ei ole asiaa kommentoinut – vaan tyytynyt tilanteeseen Windows Phone -mallistoa odotellessa.

Mutta kuinka ollakaan – tutkimusyhtiö Gartner riensi tänään julkisuuteen ja julkaisi oman näkemyksensä maailman älypuhelinmarkkinoiden tilasta.

Gartnerin tilastot tuovat kertovat, että Applen ja Samsungin “juhlat” olivat ennenaikaiset. Nokia ei olekaan pudonnut kisan kolmannelle sijalle vielä toisella vuosineljänneksellä. Gartnerin mukaan Nokia piti kärkipaikkaa yhä 23.9 miljoonan Symbian puhelimen myynnillä. Samsung ja Apple seurasivat Nokiaa muutaman miljoonan päässä – näistä Applen älypuhelinmyynti oli tunnetusti hieman yli 19 miljoonaa myytyä iPhonea.

Muita järkyttäviä yllätyksiä ei Gartnerin tilastot paljastaneet. Android hallitsee käyttöjärjestelmäpuolella ja älypuhelinvalmistajista RIM on romahtanut 18.7 prosentista 11.7 prosenttiin – eli puodotusta melkein 50%.

Matkapuhelinten valmistajien tilasto (mukaanlukien ns. peruspuhelimet) oli seuraava: 1. Nokia, 2. Samsung, 3. LG, 4. Apple, 5. ZTE ja 6.RIM.

Asiasta uutisoi mm. Kauppalehti: Gartnerilta tylyjä lukuja Nokialle | Kauppalehti.fi.