Dropbox hakee lisärahoitusta – arvo jopa 10 miljardia dollaria

Voiko Dropbox olla 10 miljardin dollarin arvoinen?

Oletko kuullut Dropboxista? Dropbox on kätevä pieni sovellus, minkä avulla voit synkronoida / tallentaa tiedostoja tietokoneesi kovalevyltä suoraan nettiin. Dropboxin avulla valitsemasi hakemiston sisältö kopioidaan verkkolevylle ja se on sitä kautta saatavissa muille tietokoneille ja jopa kännyköille. Dropbox on siis verkkotallennustila, mutta Internetissä, eikä sisäverkossa.

Dropbox on siis yksinkertainen idea, yksinkertainen toteutus, mutta erittäin hyvä palvelu käyttäjille joilla on tarve jakaa tiedostoja useamman tietokoneen (tai puhelimen) kesken.

Dropboxiin voi rekisteröityä kuka vaan, ja sieltä saa rajallisen määrän tallennustilaa ilmaiseksi. Dropboxin liiketoiminta perustuu lisätallennustilan myyntiin.

Dropbox haluaa kerätä nyt sijoittajilta lisää rahoitusta, jotta se voi laajentaa toimintaansa ja paranta tuotettaan. TechCrunch kertoo, että Dropboxilla on käynnissä huutokauppa rahoittajille. Dropboxin tavoitteena on kerätä jopa 200 – 300 miljoonaa dollaria rahaa.

Hurjaa tästä rahoituskierroksesta tekee se, minkä arvoiseksi pieni Dropbox arvotetaan markkinoilla. Yhden rahoitustarjouksen perusteella Dropboxin markkina-arvo olisi jopa 10 miljardia dollaria.

Vertailun vuoksi voidaan mainta, että Nokian arvo on vain 19 miljardia dollaria. Hakukoneyhtiö Yahoo on arvoltaan vain noin 15 miljardia sekä älypuhelinvalmistaja RIM vain reilun 12 miljardia. Motorolan matkapuhelintoiminnot on arvotettu vain hieman alle seitsemään miljardiin dollariin.

via After Auction, Dropbox Close To Choosing Investors — Round Could Put Valuation At $10 Billion | TechCrunch.