Asus sovittaa Meegon halpaan minikannettavaan

 

Asus X101 on Meego pohjainen minikannettava

Vaikka Nokia näyttikin MeeGo alustalle selkänsä strategiauudistuksensa myötä, ei avoimen lähdekoodin hanketta kannata vielä suinkaan haudata.

Tulossa on tietenkin Nokian N9 malli, mikä on saanut oikeastaan pelkästään positiivista palautetta julkistuksen jälkeen. Mutta vaikka Nokia Meegon hylkäkäin, on sillä omat kannattajansa.

Ainakin LG on ilmoittautunut mukaan Meego -hankkeeseen. Lisäksi Asus on tuoreimman julkistuksensa perusteella kiinnostunut kokeilemaan mihin kaikkeen nykyään Intel -vetoinen Meego oikein taipuu. Intel toki julkaisi jo jonkin aikaa sitten eri laitevalmistajien suunnitelmia Meegon varalle, mutta tuolloin valokeilassa olivat tabletit.

Asusin tuore julkistus on X101 minikannettava, missä on 10.1 tuuman näyttö. Led näyttö tukee 1024 x 600 pikselin resoluutiota [mikä on mielestäni käytettävyyden alarajoilla]. Gigatavun muisti ja kahdeksan gigatavun SSD -levy eivät nekään ole lajinsa aatelia.

Kahden vuoden takuulla varustettu minikannettava tulee olemaan saatavilla mustana, valkoisena, punaisena ja ruskeana.

Alhaiset rauta -speksit ymmärtää kuitenkin kun katsoo Asusin arvioiman myyntihinnan Euroopassa: laitetta pitäisi saada noin 169 euron hintaan.

Alkuperäinen uutinen: Asukselta uusi Meego-miniläppäri – Tom’s Hardware.