Apple esti Galaxy Tabin myynnin väärennetyillä kuvilla

Väärennetty kuva Galaxy Tabista saa sen näyttämään enemmän iPadiltä

Näinä aikoina on jokapäiväistä, että saa/jotuu lukemaan uutisia Applen oikeustaisteluista kilpailjoitaan vastaan. Apple tuntuu olevan yksi aggressiivisimmista yhtiöistä puolustamaan omaa immateriaalista pääomaansa – eli patentteja.

Apple onnistui muutama viikko sitten estää Samsungin  10 tuumaisen Galaxy Tab -tabletin myynnin mm. Australiassa ja Euroopassa. Samsung on ilmoittanut myyvänsä tämän hetken varastot pois kiellosta huolimatta, ja se miettii jatkotoimia ennen myynnin jatkamista. Todennäköisesti Samsung päätyy valittamaan saksalaisen tuomioistuimen päätöksestä.

Tähän tarinaan tarjoaa mielenkiintoisen käänteen uutinen, minkä mukaan Apple on vääristellyt Samsung Galaxy Tabin ulkoista olemusta saadakseen sen näyttämään enemmän iPadiltä.

Apple on liittänyt vaatimuksensa painoksi kuvan Samsungin tabletista iPadin rinnalla. Kuvaa on kuitenkin tarkasteltu suurennuslasilla ja näyttää siltä, että Apple on vääristellyt Galaxy Tabin mittasuhteita jotta se näyttäisi enemmän iPadiltä. Applen toimittaman kuvan mukaan Galaxy Tabin mittasuhde on 1.36 kun iPadin mittasuhde on 1.3. Oikean Galaxy Tabin mittasuhde on kuitekin 1.46 – mikä on selvästi jo erimallinen kuin iPad.

Applen vaatimus kopioimisesta perustuu juuri siihen, että Galaxy Tab on ulkoiselta olemukseltaan ja muotoilultaan liian samankaltainen iPadin kanssa. Mutta todellisuudessa laitteiden mittasuhteet ovat kuitenkin varsin erilaiset.

via BGR.com: Apple allegedly doctored evidence in patent case against Samsung.