Acer Aspire 3951 – kilpailija kevytkannettavien kategoriaan

Acers Aspire 3951 - kilpailija kevytkannettavien kategoriaan

Juuri kun olin itse ehtinyt vannoa itselleni, että en osta enää ikinä Acerin tietoknoetta, vuotaa julkisuuteen varsin mielekiintoisia kuvia uudesta Acerin kannettavasta tietokoneesta.

Ja kyse ei ole ihan mistä vain kannettavasta, vaan luvassa on uusi kilpailija kevyiden ja litteiden kannettavien sakenevaan joukkoon. Kilpailu alkaa tässä luokassa olla jo aika tiukkaa, sillä Applen Macbook Airin lisäksi PC puolella on tarjolla/tulossa mm. Asusin UX-21 ja Samsungin 9-sarjan lituska. Myös Asusin U36J on varsin kelvollinen vastustaja näille hieman litteämmille malleille.

Näissä litteissä kannettavissa on kaikissa yhteistä tyylikäs ulkoinen muotoilu, kevyt paino ja hyvä akunkesto. Lisäksi näillä laitteilla on tapana herätä unitilasta todella nopeasti. Acer Aspire 3951 herää ennakkotietojen mukaan horroksesta vain noin 1.7 sekunnissa.

Vietnamista vuotaneet kuvat lupaavat varsin houkuttelevaa kilpailijaa. Ennakkotietojen / -huhujen mukaan Acerin aspire 3951 -mallin hinta tulisi olemaan jossain 770 – 960 US dollarin välissä – eli Euroopassakin tätä voisi aikanaan toivoa saavan alle tuhannen euron.

Suorituskyvyltään laitteet eivät tietenkään vastaa pelikannettavia, mutta nämä tyyliniekat varmasti ajavat perustietokoneen käyttötarpeet vähintäänkin kelvollisesti.

13.3 tuuman näytöllä varustettu Acer pitää sisällään lisäksi nopean 160 gigatavun SSD levyn, sekä toisen sukupolven Intelin prosessorin.

Kuoren materiaali on alumiinia, ja koko komeus painaa (kuoresta huolimatta) vain noin 1.4 kilogrammaa.

Uuden Acerin mallin huhutaan tulevan markkinoille jo lokakuussa – Euroopan aikataulusta ei ole tarkempaa tietoa, mutta uskon, että ostajia tälle mallille löytyy myös vanhalta mantereelta.

Lisää kuvia: Acers Aspire 3951 leaks with MacBook Air-like specs, available in October? — Engadget.