USA:n älypuhelintilastot: Apple suurin, Android vielä suurempi

Apple on suurin, Anrdoid on vielä suurempi

Nielsen julkaisi mielenkiintoisen tilaston Yhdysvaltojen älypuhelinmarkkinoista. Kenellekään tuskin on yllätys, että Android on valloittanut käyttöjäjestelmien ykköspaikan iOS:n ja RIM:in Blackberryn nenien edestä.

Vaikka Applen käyttöjärjestelmä ei ole suosituin, on Apple suurin valmistaja. Tämä johtuu luonnollisesti siitä, että Andridia valmistavat useat valmistajat, joten Android kakulla on jakajia enemmän kuin Applen yksinoikeudellä käyttämän iOS:llä.

Kun Androidin koko markkinaosuus on nyt 39%, on suurin Android valmistaja HTC vasta kolmas älypuhelinvalmistaja 20% USA:n markkinoilla. Edellä ovat Apple 28% osuudellaan ja RIM, jonka Blackberry mallisto pitää vielä 20% kokonais markkinasta. HTC:n osuus koko markkinasta on myös 20% (näistä 14% on Android puhelimia, ja 6% Windows Mobile ja Windows Phone 7 malleja).

Nokian kannalta tilasto on mielenkiintoinen. Symbian on romahtanut 2% markkinaosuuteen. Kovin suurta venymistä ei Nokiankaan tarvitse tehdä saadakseen suuremman markkinaosuuden Yhdysvalloissa Windows Phone mallistollaan. HTC:n Windows Phone ja Windows Mobile -mallistolla on kolme kertaa niin suuri markkinaosuus kuin Nokian Symbianilla. Windows -pohjaisten puhelinten tämän hetken markkinaosuus on 9%. Nokian kanssa rinta rinnan kilpailee HP, jonka puhelimet perustuvat Palmin kehittämään Web OS -käyttöjärjestelmään. HP osti Palmin noin vuosi sitten.

Lähde: Nielsen: Android Takes Top OS Spot, Apple Tops Manufacturers | TechCrunch.