Samsung sysäsi Nokian kolmanneksi, HTC vaanii

HTC:n hurja tuloskunto sai jatkoa

Kuten odottaa saattoi, Samsung julkaisi tänään toisen vuosineljänneksensä tuloksen. Odotusten mukaisesti Samsung sysäsi Nokian kolmanneksi älypuhelinmarkkinoilla. Samsung ei julkaissut tarkkoja myyntilukuja, mutta tulos on Nokian kannalta karua kertomaa. Nokian älypuhelinmyynti on romahtanut kertaheitolla jopa 30 prosenttia yhtiön kerrottua strategiamuutoksestaan helmikuussa.

Myös HTC kertoi hurjasta tuloksesta toisella vuosineljänneksellä. HTC kertoi myyneensä 12.1 miljoonaa laitetta, mikä on vain noin viisi miljoonaa vähemmän kuin Nokia. HTC:n kovasta tuloskunnosta kertoo se, että älypuhelinmyynti on kasvanut lähes neljänneksen edellisestä vuosineljänneksestä. Mikäli yhtiö kasvaa edelliseen malliin – eikä Nokia saa markkinoille kipeästi tarvitsemia hittipuhelimia, ohittanee HTC:kin Nokian kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Nokialle lohtua tuo kesän alla julkisetttu Nokia N9 -lippulaivamalli, minkä on huhuttu tulevan myyntiin jo elokuussa. On totaalinen arvoitus miten markkinat ja operaattorit suhtautuvat Meego -uutuuteen, varsinkin kun sille ei ole luvassa jatkoa – Nokian omien sanojensa mukaan.