Ei ollut helppoa Sony-Ericssonillakaan

Myös Sony-Ericsson painii ongelmien kanssa

Muutama päivä sitten kirjoittelin kuinka Korealaiset elektroniikkajättiläiset LG ja Samsung ovat tuskastelleet kevään aikana suorituskykynsä kanssa. LG ei ole onnistunut Android strategiassaan ja Samsungia vaivasi näyttöpaneeleiden heikko kysyntä.

Nyt itkukuoroon liittyi ruotsalais-japanilainen Sony-Ericsson jonka kevät painui Taloussanomien uutisen mukaan tappiolle. Sony-Ericsson syyttää vaikeksista Japanin maanjäristystä ja siitä seuranneita vaikeuksia. Pudotusta vuoden takaiseen on reilu 70 miljoonaa euroa – nyt tuloksen ollessa 42 miljoonaa euroa tappiollinen. Myös Sony-Ericssonin liikevaihto putosi. Pudotusta oli 32% viime vuoteen. SE kertoo Xperia puhelimia myydyn jo 16 miljoonaa kappaletta. Sony-Ericsson arvioi Xperia puhelinten vastaavan noin 11% kaikista Android pohjaisista puhelimista. SE:in puhelimien keskihinta putosi neljä euroa 156 euroon.

Sony-Ericsson esittää myös oman ennustuksensa maailman matkapuhelinmarkkinoiden kehityksestä. SE:in mukaan markkina kasvaa vaisusti tänä vuonna.

Myös Nokia arvioi keväällä oman matkapuhelinmyyntinsä jäävän ennakkoarvioista. Nokian lisäksi RIM on ollut vaikeuksissa oman mallistonsa kanssa.

Uutisia lukiessa herää väkisinkin kysymys kuka kännykkämarkkinoilla oikein voittaa tällä hetkellä. Applen älypuhelinmyynti on ollut varsin tasaista viime aikoina – eli Apple tuskin on kahminut markkinaosuuksia, vaikka se voittoja takookin ennätystahtiin. Luultavasti älypuhelinmarkkinoilla jyrää kiinalaiset valmistajat, kuten ZTE ja Huawei, jotka tuovat omia edullisia mallejaan aggressiivisesti länsimarkkinoille.