Apple taistelee Android valmistajia vastaan patenttirintamalla

Apple ei sallisi HTC:n jatkaa puhelinmyyntiä USA:ssa

Apple alkaa selvästi tuntea Android laitteiden aiheuttaman paineen. Apple vaatii paikallista ITC:tä (International Trade Comission) estämään HTC:n puhelinten myynnin Yhdysvalloissa. Apple on käynyt patenttikiistaa HTC:n kanssa jo vuodesta 2010 lähtien – jolloin se haastoi Googlen sijaan oikeuteen Android -puhelinvalmistajan HTC:n.

HTC:n lisäksi Apple käy patenttioikeutta myös Samsungia vastaan. Samsung on toinen merkittävä Android valmistaja. HTC:tä ja Samsungia yhdistää se, että molemmat valmistavat teknisesti edistyneitä (ja samalla myös kalliita) puhelimia, jotka varmasti syövät juuri Applen iPhonen markkinoita. Apple vaatii ITC:ltä myös Samsungin puhelinten myynnin lopettamista.

Patentti kiistat tuntuvat olevan varsin yleisä tämän hetken kilpailluilla puhelinmarkkinoilla. Vain muutama viikko sitten Apple sopi kiistansa Nokian kanssa. Tuolloin Apple taipui maksamaan lisenssikorvauksia Nokian patenteista muiden valmistajien tapaan.

Mielenkiintoista Applen taktiikassa on se, että se ei haasta oikeuteen Androidista vastuullista tahoa, eli Googlea – vaan sen sijaan se hyökkää juuri puhelinvalmistajien kimppuun.

Oli miten oli – tämä tuntuu selvältä viestiltä siitä, että Apple joutuu puolustuskannalle markkinaosuuksissa Yhdysvalloissa.

Vaatimuksista uutisoi BoyGeniusReport