ASUS 13 tuumainen kannettava vaikuttaa nappiosotokselta (U31JG-RX076V i3 4GB 500GB)

Mikään ei ole tänä päivänä yhtä vaikeaa ostettavaa kuin tietokoneet. Tarjontaa on laidasta laitaan ja koneista saa maksaa reilusta sadasta eurosta pariin tuhanteen euroon. Asioihin perehtymättömällä on aika huonot mahdollisuudet varmistaa, että saa rahoilleen oikeasti vastinetta.

Asioihin perehtyneet tietävät, että tietokoneen hinta korreloi voimakkaasti sen laatuun ja ominaisuuksiin. Mitä kalliimpi tuote, sitä parempi se yleensä on. Ja toisaalta, todella hyvää tietokonetta harvemmin saa halvalla.

Tyypillisesti koneen hintaa nostavat myös koneen paino ja koko (tai pienuus).

Asusin kannettava on houkutteleva hankinta

Asusin U31JG-RX076V tuntuu olevan näillä mittareilla varsin tasapainoinen paketti. Tietokoneen näyttö on vain 13 tuumainen, ja painoa kannettavalla on alle kaksi kiloa. Pienestä koosta huolimatta (tai juuri sen takia) koneen käyttöaika lähestyy kymmentä tuntia – ja tämän mahdollistaa kahdeksankennoinen akku, mille luvataan 12 kuukauden takuu.

Laskutehot kone saa Intelin i3 380M prosessorista ja tässä mallissa on neljä gigatavua esiasennettua muistia. Maksimi muistin määrä on 8 gigatavua. Kovalevyksi Asus on vallinnut 500 gigatavun kovalevyn, mikä takaa sen, ettei tallennustila lopu ihan heti.

Näyttö on led taustavalaistu ja koko on 13.3 tuumaa. Näytön kuvasuhde on 16:9 eli laajakuva.

Ihan halpa tämä kone ei ole, mutta kun huomioi koneen pienuuden, keveyden, varustelun (kuten prosessori, kovalevy, muisti) sekä akun keston – vaikuttaa tämä ainakin minun silmään varsin houkuttelevalta koneelta.

Asusin U31J mallin isoveli U36J pääsi vempele.com testipenkkiin ja selvisi testistä puhtain paperein.

Valitettavasti onoff:in mentyä konkurssiin artikkelin viitaama alkuperäinen tarjous ei ole enää voimassa.

Sen sijaan suosittelen tutustumaan tuohon Asus U36J malliin. Se on lisäksi houkuttelevassa tarjouksessa cdon.fi -verkkokaupassa.