Nokia N9 näyttävästi esillä ainakin kotimaisilla operaattoreilla

Nokian juuri julkaisema Nokia N9 älypuhelin uhkaa jäädä lajinsa (meego) ainokaiseksi. Nokian päätös panostaa älypuhelimissa Microsoftin Windows Phone käyttöjärjestlemään on suistanut MeeGo hankkeen sivuraiteille – ja Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop toisti viime viikolla Helsingin Sanomissa viestinsä, että Nokia N9 ei tule saamaan jatkoa.

Lyhyt elinkaari käyttöjärjestelmällä uhkaa myös puhelimen sovellusvalikoimaa, mikä näyttelee älypuhelinkilpailussa yhä suurempaa ja merkittävämpää roolia. Kuluttajat toivovat, ja jopa edellyttävät, että puhelimeen voi jälkikäteen hankkia uusia sovelluksia. Tämä iPhonen lanseeraama “villitys” on innostanut myös palveluiden ja sovellusten kehittäjät kehittämään mitä hullumpia (ja mitä hienompia) sovelluksia omien palveluidensa käyttämistä varten. Toisaalta sovelluksia käytetään myös paljon markkinointitarkoituksiin.

Meegolle ei ainakaan ennakkoarvailujen perusteella ole luvassa montaa omaa sovellusta, jos mukaan ei lasketa innokaan Linux käytättäjäkunnan hengentuotoksia (jotka usein jäävät käytettävyydessä jälkeen kaupallisista sovelluksista).

Hieman yllättäen Nokia N9 näyttää kuitenkin herättävän paljon mielenkiintoa kotimaisten operaattoreiden nettisivuilla. Elisa, DNA ja Saunalahti rummuttavat näyttävästi sivuillaan Nokian lanseeraamaa uutukaista. Epäselvää on, onko suuren näkyvyyden taustalla Nokian markkinointiraha, Operaattoreiden halu erottua toisistaan vai kuluttajien mielenkiinto älypuhelintulokasta kohtaan.

Elisalla Nokia N9 on "etusivun uutinen"

Myös Elisan sisarbrandi Saunalahti tarjoaa nokialaista uutuutta

Myös DNA tarjoaa N9:n kaikkia kolmea väriä etusivulla

Suomessa toimivista eturivin operaattoreista vain Sonera ei ole nostanut Nokian N9 puhelinta etusivun uutiseksi.

Sinänsä tilanne on erikoinen, sillä kun katsoo operaattoreiden myyntilistoja, Soneran listan kärkipaikat on vallannut nokialaiset, kun taas Elisan myyntilistan kärkipaikkaa on viime aikoina pitänyt Applen iPhone 4.