Applen WWDC julkistukset ovat huonoja kopioita

Apple WWDC 2011 tarjosi vain halpoja kopioita

Applen WWDC (World Wide Developer Conference) on käynnissä San Franciscossa. Applella on ollut tapana tehdä kyseisessä tapahtumassa suuria julkistuksia mitä muu maailma ihmettelee, ihastelee ja lopuksi vielä kopioi omiin tuotteisiinsa.

Steve Jobs palasi parrasvaloihin oltuaan lähes koko alkuvuoden sairauslomalla. WWDC:n keynote on yksi odotetuimmista tuotejulkistuksista … ja niin oli tänäkin vuonna. Tällä kertaa suuret uutuudet olivatkin nettipalveluissa – eli iCloudissa. Apple epäonnistui (näin voi varmasti sanoa) MobileMe -palvelukonseptinsa kanssa, joten nyt on uuden yrityksen aika.

Moni päätyy ihastelemaan Applen uusia palveluita – mutta ZDNet perkaa julkistukset hieman kriittisemmällä silmällä.

Applen suuret uutuudet olivatkin pääsääntöisesti kopioita Googlen ja monien muiden pienempien firmojen keksinnöistä – ja ratkaisuista jotka ovat olleet markkinoilla ihmisten käytettävissä jo vuosikausia.

  • Automaattitallennus toiminto – Google Docsissa ollut jo pitkään
  • Notifikaatiot – suoraan Androidista
  • Jaettu nettikalenteri – Google calendar toiminnallisuus vuosien takaa
  • iMessage – tuunattu SMS, minkä Blackberry ehti jo kerran keksiä. Ideana surkea – jo Blackberryn aikaan
  • Photostream – Flickr, Picasa ja SugarSync tarjoavat tämän jo tällä hetkellä; ja vielä kunnolla, eikä ontuen kuten Apple.
  • Musiikki – maksaisitko sinä voidaksesi kuunnella omaa musiikkiasi nettikirjastosta. Palvelu jää kauas jälkeen esim Spotifyn kaltaisista palveluista.

Hieman rumasti sanottuna voidaan sanoa, että Apple ei julkistanut mitään uutta – vaan tyytyi kopioimaan muiden toteutuksia – ja vielä huonosti. Näin ainakin jos on ZDNetin toimittajaa uskominen.

via Ultimate flattery: Apples updates are out of Googles playbook | ZDNet.