Androidia vaivaa virusperäinen sairaus

Virukset riehuvat Android -alustassa

Androidista on tulossa hyvää vauhtia matkapuhelinten Windows, niin hyvässä kuin pahassa. Kuluttajille tämä tarkoittaa puhelinvalmistajien kovaa hintakilpailua, eli käytännössä halvempia puhelimia. Yhtälailla kehitys johtaa paranevaan sovellustarjontaan Android alustalle. Lienee vain ajan kysymys koska Android ottaa iOS -alustan kiinni sovellusten lukumäärissä.

Mutta kehityksen kääntöpuoli on tietenkin siinä, että samalla kuin alustan suosio kasvaa, kasvaa myös haittaohjelmien kehittäjien kiinnostus alustaan. Niinpä ei ole mikään  yllätys, että Androidille on alkanut ilmaantua haittaohjelmia Windowsin tapaan.

Edellisestä Android haittaohjelmahyökkäyksestä (DroidDreamLight) on kulunut vain viikko, kun seuraava haittaohjelma nostaa jo päätään. Nyt kyseessä on DroidKungFu, mitä mobiilipuhelinten anti-virus -ohjelmat eivät vielä tunnista. DroidKungFu asentaa puhelimeen takaoven mistä hakkerit saavat puhelimen täydelliseen hallintaan.

DroidKungFu vaivaa erityisesti Android 2.2 alustaa ja sitä aikaisempia versioita. Kannattaa siis päivittää Androidit uusimpaan saatavaan versioon, joka toivon mukaan on 2.3 tai uudempi.

via Android Malware Rears Its Ugly Head… Yet Again.