Sonylle takaisku Playstation 3 päivitystä koskeneessa riidassa

Ei linuxia playstation 3 konsoliin

Kuluttajille erävoitto Sonystä Suomessa

Sonyn tuotua markinoille alkuperäisen PS3 konsolin, oli konsoliin mahdollista asentaa rinnakkainen käyttöjärjestelmä mikä mahdollisti konsolin käyttämisen tietokoneena. ‘Other OS’ toiminto oli alunperin niin merkittävä, että sitä käytettiin jopa konsolin markkinoinnissa ja siitä oli maininta myös konsolin pakkauksessa.

Myöhemmin Sony tuli kuitenkin toisiin aatoksin ominaisuuden suhteen ja se jätettiin kokonaan pois uudesta PS3 Slim mallista. Jostain syystä Sony halusi kuitenkin poistaa ominaisuuden jo myydyistä konsoleista ja julkaisi ohjelmistopävityksen mikä karsi toiminnallisuuden pois. Mitään erityisen hyvää syytä Sony ei ole kertonut ominaisuuden poistamiseen, mutta sen on epäilty liittyvän konsolin hakkeroimiseen.

Sony on joutunut kuitenkin selvittämään päätöstään mm. okeudessa ja erilaisissa kuluttaja-asiota käsittelevissä lautakunnissa. Australiasa oikeus totesi Sonyn toimineen lain puitteissa, eikä se joudu maksamaan korvauksia asian tiimoilta. Suomen kuluttajariitalautakunta on kuitenkin tullut toisenlaiseen päätökseen. Lautakunta katsoo Sonyn muuttaneen/heikentäneen tuotetta merkittävästi, eikä kuluttajilla ollut vaihtoehtoa kuin asentaa päivitys. Asentamatta jättäminen olisi myös heikentänyt tuotetta merkittävästi, sillä käyttäjä olisi menettänyt Playstation Network tuen.

Sony on vedonnut asiassa käyttäjäehtoihin, mitkä käyttäjä hyväksyy laitteen käyttöönoton yhteydessä. Kuluttajariitalautakunta toteaa kuitenkin ettei käyttöehdot voi olla ristiriidassa Suomen lakien kanssa.

Kuluttajariitalautakunta suositteleekin Sonyn ja jälleenmyyjien maksavan alkuperäisen Playstation konsolin ostajille 100 euroa korvauksena keskeisen ominaisuuden poistamisesta. Nähtäväksi jää miten Sony vastaa päätökseen ja kuinka helpon prosessin kautta rahat saa perittyä.

Lähde: Afterdawn.com