Microsoft rahastaa Androidilla

HTC pulittaa Microsoftille Androidin käytöstä

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, näyttää, että Microsoft on yksi ilmaisen Android -käyttöjärjestelmän nettoajista.

Huolimatta siitä, että Google jakaa Android käyttöjärjestelmää laitevalmistajille ilmaiseksi, joku joutuu kuitenkin maksajaksi mitä tulee patentteihin. Microsoft alkoi jokin aika sitten haastamaan Android -puhelima valmistavia yrityksiä oikeuteen patenttiloukkauksista.

Yksi haastettujen joukossa oli HTC, joka on ollut yksi Android -leirin suurista voittajista. (Yrityksen markkina-arvo ohitti mm. Nokian muutama kuukausi sitten). HTC valmistaa Androidin lisäksi myös Microsoftin käyttöjärjestelmällä varustettuja puhelimia.

Yhtiöt (HTC ja Microsoft) pääsivät kuitenkin yhteisymmärrykseen patenttien arvosta ennen oikeuden päätöstä. Seattlelaislehden mukaan HTC maksaa viisi dollaria (5 $) jokaisesta valmistamastaan Android -päätelaitteesta.

Järjestely sopii varmasti hyvin Microsoftille – sillä Android tapauksessa Google tekee kehitystyön, laitevalmistajat valmistavat laitteet ja Microsoft nostaa lisenssikorvausta – tekemättä yhtälössä mitään.

Muut Android valmistajat voivat odottaa omia haasteitaan varmasti lähiaikoina. Microsoft on ehtinyt jo haastamaan Motorolan ja Barnes & Noble -kirjakaupan Androidin patenttirikkeistä.

lähde: Microsoft Pri0 | HTC pays Microsoft $5 for every Android phone | Seattle Times Newspaper.