Fujitsu LB S710 14″/370M/320/W7P + 2GB muisti

Fujitsun kannettavassa akku kestää, kestää, kestää...

Kannettava tietokone on yksi vaikeimmista valittavista tuotteista mitä ainakaan minulla mieleen tulee.

Kannettavissa tietokoneissa on ominaisuuksia enemmän kuin yksi ihminen pystyy helposti edes käsittelemään – saati sitte vertailemaan useampaa mallia keskeneään.

Toisille ihmisille tyyli on tärkeintä, toisille hinta. Jollekin suorituskyky on kaikki kaikessa, kun taas jollekin kannettavuus tai akunkesto on ratkaisevassa asemassa.

Niinpä tuskin löytyy yhtä yksittäistä “kaavaa” minkä perusteella kaikki voi valita itselleen parhaan mahdollisen kannettavan.

Itse aloin pohtimaan kannettavan hankintaa – kun huomasin, että tämän hetkinen kannettavani on jo kolmisen vuotta vanha, julmetun painava – eikä sen akku kestä paria tuntia pidempään. Tehot koneessa riittävät – mutta kannettavuus siitä on kaukana.

Niinpä googlailin hieman kannettavaa minkä akun kesto on vähintään seitsemän tuntia.

Pienen seikkailun päätteeksi päädyin Laptechin sivuille missä tarjouksessa näytti olevan Fujitsu Lifebook S710 kone ja siihen kaupan päälle vielä toinen kaksi gigatavua muistia.

Koneessa on luonnollisesti tuplaydinprosessori (Intel Dual-Core i3 370M) sekä tyydyttävän kokoinen kovalevy (320 gigatavua). Neljäntoista tuuman näyttö riittää ainakin omaan käyttööni – ja kyse on LED taustavalaistusta mattapintaisesta näytöstä. Näytön maksimiresoluutio, 1366×768, tuntuu ainakin ensihätään ihan riittävältä.

UIkoisestikin kyse on ihan tyylikkästä kannettavasta – mutta se mikä sai minut vakuuttuneeksi oli tuo akunkesto, minkä arvioitiin olevan jopa kahdeksan (8) tuntia. Lisäksi laitteen paino tuntui järkevältä omiin tarpeisiini (vain 2.15 kg).

Ilmaiseksi tätä ei luonnollisesti saa, vaan Laptech haluaa vastineeksi 734 euroa – mikä ei minusta nyt ihan älyttömän kovalta hinnalta tunnu.

Käyttöjärjestelmäkin on Windows 7 Professional (64-bit). Tosin tämähän jää vähemmälle käytölle, kun koneeseen kuitenkin asennettaisin Ubuntu Linux 🙂

Kokemuksia tai kommentteja kyseisestä koneesta? Vai tiedätkö kenties vielä paremman kannettavan?

LapTech – FUJITSU LB S710 14″/370M/320/W7P + 2GB MUISTI.