5 parasta kompaktikameraa

Vaikka kameravalmistajien kilpailu on keskittynyt yhä enemmän järjestelmäkameroihin, on kompaktikameroiden kehitys jatkunut huimana. Parhaimmat pokkarit kilpailevat kuvanlaadussa jo järjestelmäkameroiden kanssa – hyvän optiikan ja automatiikan ansiosta. Me pistimme kompaktikameroiden parhaimmiston järjestykseen.

5. Canon Powershot S95

Canon Powershot S95

Canonin taskukokoinen Powershot S95 ansaitsee kiitosta loistavasta kuvanlaadusta; myös HD videokuvan laatu on erinomainen. Powershot S95 pärjää erittäin hyvin hämärissä olosuhteissa. Kamera on lisäksi erittäin pienikokoinen ja se on helppokäyttöinen – kuten pokkarin pitääkin olla. Powershotin oma LCD näyttö on hyvälaatuinen ja siitä voi helposti näyttää ystäville kuvia – kirkkainan ja terävinä.

Canon powershot S95:n voi ostaa alle 400 eurolla Pixmaniasta.

4. Olympus XZ-1

Olympus XZ-1

Myös Olympuksen XZ-1 ansaitsee kiitoksen pienestä koostaan. Kamerassa on lisäksi loistava optiikka minkä ansiosta kameralla saa eriomaisia kuvia. Olympuksella saa hyviä kuvia hämärissäkin olosuhteissa osittain hyvän kuvanvakaajan ansiosta. Kameran oma OLED näyttö on kirkas ja terävä. Kamera on tyypilliseen Olympus tyyliin helppokäyttöinen ja kameran zoom on loistava.

Tutustu tarkemmin ja osta: Olympus XZ-1 Musta tai Olympus XZ-1 Valkoinen.

3. Panasonic Lumix DMC-LX5

Panasonic Lumix DMC-LX5

Panasonicin Lumix DMC-LX5 on helppokäyttäinen, pienikokoinen ja monipuolinen kamera. DMC-LX5 antaa käyttäjälleen runsaasti säätömahdollisuuksia. Kuvanlaatu pysyy hyvänä myös hämärrämmissä valo-olosuhteissa. Panasonic ansaitsee lisäksi erityismaininnan hauskasta retromuotoilusta. Lumix toimii nopeasti – eikä toimintojen välillä ilmene viiveitä. Kuvanlaatu jättää toivomisen varaa erityisesti ääriolosuhteissa. Mutta keskivertokuvaajan käsissä – tavallisissa olosuhteissa ei Lumixin tarvitse hävetä kuvanlaadussa kilpailijoilleen.

Tutustu ja osta Lumix DMC-LX5 Pixmaniasta.

2. Canon Powershot G12

Canon Powershot G12

Powershot G12 on jo toinen Canonin kamera viiden parhaan pokkarin joukossa – Canon on siis selvästi saanut juonen päästä kiinni. G12 tarjoaa käyttäjälleen runsaasti säätömahdollisuuksia ja ominaisuuksia. Kameralla saa loistavia RAW kuvia ja 720p videokuvan laatu on erinomainen. G12 Zoom linssi on hyvä, ja siitä huolimatta kamera on taskukokoinen. Kamerassa on käännettävä LCD näyttö mikä mahdollistaa kuvaamisen erilaisissa asennoissa. Kameran hämäräominaisuudet ovat kenties kärkiviisikon parhaat.

Jos tästä kamerasta pitää sanoa jotain huonoa, niin se on ehkä autofokuksen puuttuminen videotilassa.

Canon Powershot G12 on juuri nyt lähes 100 euron tarjouksessa onoff.fi verkkokaupassa.

1. Nikon Coolpix P7000

Nikon Coolpix P7000

Tämän vertailun voittajaksi ylsi Nikonin Coolpix P7000. Nikon on onnistunut tuomaan Coolpix pokkariin järjestelmäkameroista tutun laadun. Kuvanlaatu on vailla vertaa – eikä hyvien kuvien saaminen jää myöskään kiinni käsisäätöjen puutteesta. Huima 7.1 kertainen zoom mahdollistaa kuvaamisen kauempaakin. Suurikokoinen LCD näyttö helpottaa kuvaamista ja kuvien näyttämistä suoraan kamerasta. Myös Coolpix ottaa erinomaisia kuvia alhaisessakin valossa. Coolpixissa on lisäksi optinen etsin ja macro moodi joka on vailla vertaa kilpailijoissaan.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että kärkiviisikko on niin tasainen, että paremmuus perustuu enemmänkin subjektiiviseen tuntumaan. Melkein voisi väittää, että minkä tahansa näistä hankki – on luvassa laadukkaita kuvia – jopa hämärissä olosuhteissa. Mikäli arvostaa käsisäätöjä – on Coolpix selvä voittaja. Käsisäädöt eivät välttämättä ole pokkarin keskeisin ominaisuus.

Lue lisää ja osta Nikon Coolpix P7000 Pixmaniasta.