Parhaat järjestelmäkamerat

Järjestelmäkameroiden hinnat ovat tulleet alas kiven lailla – mikä on luonnollisesti loistava uutinen järkkärin ostoa harkitseville. Kaukana ovat ne ajat kun ammattilaistason järkkäristä piti maksaa pienen auton verran. Me listasimme tämän hetken huippukamerat ja laitoimme ne jonkinmoiseen paremmuusjärjstykseen.

5. Canon EOS 550D

Canon EOS 550D

Vertailun viidennelle sijalla ylsi Canonin EOS 550D pitää sisällään hurjan 18 megapikselin CMOS kennon. Kameraa vauhdittaa DIGIC 4 kuvaprosessori minkä ansiosta kameralla saa hyvälaatuisia kuvia ja nopeasti. Loistavien still -kuvien lisäksi EOS 550D sisältää monipuolisen videokameran jolla saa tallennettua Full HD videokuvaa. Kuvien laatu pysyy erinomaisena suurillakin ISO arvoilla – kamera toimii siis hyvin myös hämärässä ja miltei pimeässä.

Canon on onnistunut vangitsemaan loistavat ominaisuudet kohtuullisen kevyeen ja kompaktiin pakettiin.

RAW ja JPEG kuvien välillä on huomattavia eroja, mikä on  hyvä tiedostaa ennen ostopäätöstä.

Canonin EOS550 rungon voi ostaa kohtuulliseen hintaan cdon.fi -verkkokaupasta.

4. Sony Alpha NEX-5Sony Alpha NEX-5

Neljännellä sijalla vertailussamme on Sonyn Alpha NEX-5 minijärkkäri. Kyse on kärkiviisikon ainoasta micro -luokan järjestelmäkamerasta. Luonnollisesti koko on yksi Sonyn NEX-5:n vahvuuksista. Kokonsa puolestä tämä järjestelmäkamera kilpailee ennemminkin pokkareiden sarjassa – mutta kyse on kuitenkin täysiverisestä järkkäristä.

Pienestä koosta huolimatta Sonyn NEX-5 nappaa loistavia kuvia ja kameran laatu tuntuu vakuuttavalta. NEX-5:ssä on metallinen kuori mikä tuntuu erinomaiselta ja laadukkaalta. Kameralla saa otettua loistavia panoraamakuvia. Taittuva LCD näyttö mahdollistaa kuvaamisen erikoisissakin asennoissa. Myös kuvanvakaaja ansaitsee kiitosta ja erityismaininnan.

Kärkiviisikon edullisinta mallia myy mm. Pixmania varsin kohtuulliseen hintaan.

3. Canon EOS 60D

Canon EOS 60D

Kärkiviisikon toinen Canon löytyy sijalta kolme. Canon EOS 60D on helppokäyttöinen ja nopeatoiminen järkkäri. Kamerassa on tarkka autofokus toiminto ja kuvien laatu pysyy hyvänä suurillakin ISO arvoilla. Taittuva näyttö on suurikokoinen ja sen resoluutio on erinomainen. Kameran hiljaisuus on vahvuus erityisesti videokuvauksessa.

EOS 60D:llä napattuja still kuvia voi hyvällä syyllä luonnehtia upeiksi. Myös kameran rakenne tuntuu vankalta ja kestävältä.

EOS 60D ja 18-135 mm objektiivin voi hankkia Pixmanian verkkokaupasta hieman yli tuhannen euron hintaan.

2. Nikon D3100

Nikon D3100

Vertailussa toiseksi sijoittui Nikonin D3100 mikä sijoittuu hintaluokassaan yläpäähän, mutta tässä tapauksessa rahoilleen saa myös vastinetta. Kamerassa on runsaasti ominaisuuksia ja kuvien laatu on erinomainen. Runsaat ominaisuudet ovat kuitenkin helppokäyttöisiä.

Still kuvien lisäksi kameralla saa tallennettua hyvälaatuista HD videokuvaa. Kamera on varsin kompakti ja vankkarakenteinen sekä sopii käteen varsin hyvin. Still kuvien napsimista helpottaa jatkuva autofokus.

Myös tässä mallissa on taittuva ja reilunkokoinen LCD näyttö.

Nikon D3100 on myynnissä OnOff.fi -verkkokaupassa yli sadan euron allennuksella.

1. Nikon D7000

Nikon D7000

Monille ei varmasti tule yllätyksenä, että vertailun kärkipaikalle päätyi myös Nikonin kamera. Voittajaksi selvityi Nikon D7000, joskaan ylivoimaisesta voitosta ei ole kyse. Nikon on onnistunut tekemään kameroistaan helppokäyttöisiä mikä ansaitsee kiitosta. Autofokusjärjestlmä D7000:ssa on loistava ja kuvien laatu on vailla vertaa. Hiljainen video -zoom on ominaisuus mitä kaikki videokuvaa tallentavat osaavat varmasti arvostaa.

Kamerassa on myös tuki kahdelle muistikortille. Kuvanvakaus on tässä Nikon mallissa erinomainen. Kuvaus onnistuu loistavasti myös hämärässä ja kuvista tulee tarkkoja ilman häiriötä. Suurikokoinen LCD näyttö on erinomainen ja sulkimen nopeus on omaa luokkaansa.

Hinnaltaan kyse on kuitenkin high-end laitteesta ja tämän ostaminen edellyttää ylimääräistä tuhatlappusta.

Listaykkönen löytyy mm. onoff.fi verkkokaupan valikoimasta.

 

Jos listamme sisältö tai järjestys ei jostain syystä mielytä – anna armoton palautteesi kommenteissa.

Avainsanat: , , ,