TomTom seuraa ja vasikoi

TomTom

Myös TomTom seuraa käyttäjiään

Viimeisen viikon ylivoimaisesti puhutuin aihe netissä on ollut Applen ja Googlen harjoittama puhelinten liikkeiden seuranta ja paikkatiedon salaa kerääminen.

Applea vastaan jo ehditty nostaa kanteita asiasta, ja yritys on ilmoittanut, että se tulee julkaisemaan päivityksen iOS käyttöjärjstelmään mikä poistaa kyseisen ominaisuuden.

Ilmeisesti yksi suurimmista autonavigaattorivalmistajista TomTom haluaa osansa tästä kohusta. TomTomin toimitusjohtaja paljastaa yrityksen sivuilla kuinka myös Tom Tom autonavigaattorit keräävät tietoa käyttäjien liikkeistä ja ajonopeuksista.

TomTom kuitenkin tyhjentää pajatson törkeydessä. TomTomin johtaja nimittäin paljastaa, että sen keräämä keskitetty tietovarasto on paikallisten viranomaisten käytössä. Yrityksestä vakuutetaan, että talletettua tietoa ei voida millään tavalla, koskaan johtaa takaisin yksittäiseen käyttäjään. Paikalliset viranomaiset voivat kuitenkin käyttää TomTomin keräämää tietoa suunnitellessaan minne nopeuskameroita kannattaa sijoittaa.

Eli TomTom kertoo viranomaisille missä ihmiset ajavat ylinopeutta, jotta poliisi voi sijoittaa kyseisiin paikkoihin nopeuskameroita ja tutkia – ja sitä kautta ottaa kiinni ylinopeuteen syyllistyviä käyttäjiä ja kartuttaa polisiin sakkokassaa.

Ominaisuuden voi poistaa käytöstä – mutta mikäli tätä toiminnallisuutta ei käytetä, ei kukaan tien käyttäjä saa ajankohtaista tietoa esimerkiksi liikenneruuhkista.

Lähde: TomTom admits to sending your routes and speed information to the police | Crave | CNET UK.

Avainsanat: , , , ,