Playstation network ongelma on todellinen jytky

Playstation Blog logo

PSN tyhjennettiin käyttäjätiedoista

Jos oli Perussuomalaisten vaalimenestys Jytky jopa puheenjohtajan mielestä, voi samaa nimeä käyttää hyvin Playstation Networkin ongelmista, jotka alkoivat 20. päivä huhtikuuta.

Yllättäen pääsiäisen alla käyttäjät huomasivat kuinka he eivät enää pystyneet kirjautumaan Playstation Network (tai Qriocity) palveluihin.

Sony piti yllä harvinaisen niukkasanaista kommunikaatiota pääsiäisen yli – ketoen vasta pääsiäispäivänä, että ongelmien taustalla on kolmannen osapuolen vaikutus PSN palveluihin.

Pari päivää myöhemmin paljastui asioiden todellinen laita – ja kyse oli todellisesta jytkystä.

Ilmeisestikin jokin ulkopuolinen taho oli onnistunut tunkeutumaan Sonyn tietojärjestelmiin ja päässyt sitä kautta käsiksi palvelun käyttäjien tietoihin.

Playstation Blogissa lueteltu lista tunkeutujan mahdollisesti haltuunsaamista tiedoista on lohduton: käyttäjien nimet, osoitteet, postiosoitteet, kotimaat, sähköpostiosoitteet, syntymäpäivät, playstation verkon salasanat ja käyttäjätunnukset sekä ns. online ID:t. Lisäksi Sony ei pysty takaamaan, että käyttäjien luottokorttitiedot olisivat pysyneet salassa.

Jossain päin maailmaa hykertelee tyytyväinen hakkeri käsissään arvokas paketti käyttäjien henkilötietoja.

Sony kehoittaakin palveluiden käyttäjiä seuraamaan tiliotteita ja muita väärinkäytösten varalta.

Sony on kutsunut apuun ulkopuolisen (ja arvostetun, joskin nimeämättömän) tietoturvayrityksen joka tutkii tapausta…

Palvelun palauttmista edistääkseen Sony on lopettanut uuden sisällön julkaisemisen palveluun kunnes se saadaan taas täyteen toimintakuntoon.

PSN/Qriocity Service Update – PlayStation.Blog.Europe.

Avainsanat: , ,