Playstation network alhaalla jo kuudetta päivää

Playstation network alhaalla

Sonyn Playstation verkko ja -kauppa ovat joutuneet vaikeuksiin näin pääsiäisen aikaan. Verkko on nimittäin ollut toimintakyvyttömänä huhtikuun 20 päivästä lähtien. Sony on ollut hyvin niukkasanainen ongelmaan liittyen eikä se tarjoa mitään arviota koska verkko olisi taas toimintakykyinen.

Internetin keskustelupalstoilla ja blogeissa epäillään ongelmien johtuvan uusien pelien lanseeraamisesta johtuneesta liikennemäärän kasvusta, hakkereista tai Amazonin pilvipalvelualustan viimeviikkoisista ongelmista.

Sony itse kertoo ongelmien taustalla olevan ‘kolmannen osapuolen hyökkäys’ mutta se ei täsmennä ongelman alkuperää sen enempää lyhyessä blogikirjoituksessaan. Kommenteissa Sonylle toivotaan onnea ongelman pikaisessa ratkaisussa, mutta kritiikkiänannetaan niukkasanaisesta ja epäsäännöllisestä tiedottamisesta.

Sony on joutunut aikaisemmin sotajalalle mm. Anonymous -ryhmän kanssa suojeltuaan ps3:a hakkeroinnilta. Pääsiäisen ajan ongelmia ei Anonymous kuitenkaan ole ottanut kontolleen. Se luopui myös edellisestä dos hyökkäyksestä koska katsoi toimiensa aiheuttavan haittaa Sonyn palveluiden käyttäjille enemmän kuin Sonylle – ja tämä ei ole ollut Anonymous ryhmittymän tavoite.

Oli tämän ongelman taustalla kuka tahansa, on jo viisi päivää kestänyt tayko palvelussa aiheuttanut runsaasti mielipahaa käyttäjien joukossa. Myös uusien pelien julkaisijat lienevät enemmän kuin pahoillaan. Ongelmien aattona julkaistiin mm. Socom ja Portal 2 pelit Playstationille.