Applelta miljoonaluokan julkistuksia

iPad 2

Koko teknologia-alaa seuraava yleisö on kääntänyt katseensa tänään taas Kaliforniaan, missä Apple julkistaa odotettuja – ja etukäteen tunnettuja tuoteuutuuksia.

Tänään julkaistiin nimittäin Applen uusi iPad 2 tabletti.

Apple ei tunnetusti ylisanoja säästele kun se kertoo uusista tuotteistaan. Tänään yhtiö löikin pöytään taas numeroihin ihastuneille faneille paljon ihmeteltävää. Apple on nimittäin myynyt jo 100 miljoonaa iPhone puhelinta vuoden 2007 jälkeen. Vastaavasti viime vuonna myyntiin tullut iPad tabletti on löytänyt uuden omistajan jo 15 miljoonaa kertaa. Näistä 15 miljoonasta asiakkaasta on Apple onnistunut synnyttämään jopa 8.5 miljardia dollaria liikevaihtoa. Lisäksi Applen kirjakaupasta on ostettu jo 100 miljoonaa kirjaa.

Tänään julkistettu iPad 2 noudattelee edeltäjänsä jalanjälkiä hinnoittelussa – halvimman mallin saa mukaansa 499 dollarin hinnalla. Ipad 2:ssa on lisäksi kamera molemmilla puolilla – uutuus mitä Facetime -käyttäjät ovat kaivanneet. iPadin kameralla luvataan voitavan nauhoittaa 720p HD videota 30 fps nopeudella. Laitteessa on lisäksi HDMI liitäntä, mikä on varsin tervetullut lisä laitteeseen jonka vahvuudet ovat juuri mediassa.

Laitteen toimitukset USA:ssa alkavat maaliskuun 11. päivä.

Lisäksi iPad 2:n julkistuksen yhteydessä Apple julkaisi uuden version iOS käyttöjärjestelmästä – uutukainen kulkee versionumerolla 4.3.

Laitteesta voi lukea lisää englanninkielellä egadget -teknoblogista.

Avainsanat: , , , ,