Packard Bell DOT 10.1″ minikannettava

Packard Bello DOT 10.1"

Näyttäisi siltä, että vihdoin minikannettavien hinnoissa alkaa näkyä kasvanut kilpailu. Ja kilpailulla en suinkaan tarkoita useita minikannettavien valmistajia, vaan tablettien, eli sormitietokoneiden. On ollut itsestäänselvää, että minikannettavien markkinoille tulee käymään hassusti nyt kun Google sai valmiiksi Android 3.0 version, mikä on optimoitu juuri tablettikäyttöön. Tämän seurauksena on vain ajan kysymys koska kotimaisillekin markkinoille alkaa vyöryöä kohtuuhintaisia tabletteja – jotka eivät ehkä niinkään kilpaile perinteisten kannettavien markkinoista, vaan juuri näiden minikannettavien kanssa.

Kuluttajallehan tämä on vain hyvä – hinnat putoavat ja vaihtoehtojen määrä kasvaa.

Gigantti myy nyt (ainakin pääkaupunkiseudun kuvastossa) tätä Packard Bellin 10.1 tuumaista minikannettavaa hintaan 249 euroa. Tuota halvemmalla en ole juuri minikannettavia myytävän nähnyt.

Ominaisuuksiltaan kyse on tietenkin aikalailla perusmallista – mutta ihan mopo tämäkään ei ole. Kovalevykin on 250 gigatavua, muistia on yksi gigatavu millä pitäisi tuota Windows 7 starter edition -käyttöjärjestelmää pyörittää ongelmitta. Koneessa on myös sisäänrakennettu web kamera – minkä hyödyllisyydestä voi tietenkin olla montaa mieltä. Kone osaa lukea paria erilaista muistikorttia suoraan – ja pakettiin on laitettu lisäksi Adoben Photoshop elements 8 -ohjelma helpottamaan kuvien käsittelyä.

Houkuttelevuutta lisää lisäksi luvattu 8 tunnin käyttöaika yhdellä latauksella. Koneessa jää kuitenkin harmittamaan suhteellisen alhainen resoluutio – eli 1024 x 600 pikseliä.

Ominaisuudet, niiiden puutteet ja hinnan huomioiden, on kyse kuitenkin todella houkuttelevasti minikannettavasta.

Ainiin – ja tämän saa myös pinkkinä 🙂

Packard Bell DOT 10.1″ minikannettava – Gigantti.

PS: linkin takaa voi tutustua tarkemmin laitteen teknisiin tietoihin. Verkkokaupassa tätä myydään näköjään yhä hintaan 299 euroa.