Samsung N150 10.1″ minikannettava ihan järkevään hintaan

Samsung N150 10.1" minikannettava

Minikannettavien suosio on viimeisten uutisten mukaan kokonut jonkinmoisen kolauksen. Suosioon on vaikuttanut voimakkaasti tablettien tulo markkinoille.

Mutta eipä tabletti ja minikannettava ole välttämättä toisaan poissulkevia – molemmat sopivat hyvin omiin tarkoituksiinsa. Ja jos taskun pohjalla polttelee ylimääräistä rahaa, niin Gigantti tekee tarjouksen mikä auttaa 299 euron tuhlaamista.

Tarjolla on nimittäin 10.1 tuuman minikannettava. Koneessa on mielestäni varsin kunnioitettava 250 gigatavun kovalevy, minkä rinnalla tyypilliset tabletit kalpenevat mennen tullen. Gigan muisti riittänee Windows 7 Starter edition pyörittämiseen – ja jos kone alkaa tökkimään, aina voi ladata ja asentaa ilmaisen Ubuntun. Bluetoothin avulla tämän laitteen paritta näppärästi matkapuhelimen kanssa. Web -kamera on hyvä lisä nettipuheluihin – ja USB liitännöillä voit helposti kytkeä erilaisia lisälaitteita koneeseen.

Ja mikä mielestäni ehkä hinointa, tälle mallille luvataan noin 10 tunnin käyttöaikaa yhdellä latauksella. Nämä ajat on aina syytä hieman kyseenalaistaa ja vaikka tässä olisi liioiteltukin hieman, ei esimerkiksi kahdeksan tuntia tunnu lainkaan hullummalta.

Jos tästä Samsungin minikannettavasti pitää jotain huonoa hakea, niin se on tuo näytön tarkkuus. Jostain (käsittämättömästä) syystä muuten varsin mukiinmenevään koneeseen on laitettu vain 1024 x 600 pikselin resoluutiota tukeva näyttöpaneeli. Mielestäni tuo 1024 on auttamatta liian kapea.

Jos tuo resoluutio ei sinua haittaa, en minä ainakaan löydä tästä oikein mitään erityisen huonoa. Takuutakin luvataan varsin kohtuulliset kaksi vuotta.

Samsung N150 10.1″ minikannettava – Gigantti.