Samsung Gloria – Windows 7 pohjainen tabletti

Samsung Gloria

Tablettien käyttöjärjestlemäkisa näyttää kiristyvän. Kisaan kuluttajien rahoista ovat jo ilmoittautuneet Applen iOS, Googlen Android, Nokia/Intel yhteistyön MeeGo, RIM:n oma tablet käyttöjärjestelmä, HP:n WebOS – ja viimeisimpänä Windows 7.

Microsoft on toteuttanut Windows 7 käyttöjärjestelmään tuen kosketusohjaukselle, mutta montaa sitä tukevaa laitetta ei ole markkinoilla. Tablettien käyttöjärjestelmät pohjautuvat “perinteisemmin” kännyköihin, mutta Windows 7 on osoitus erilaisesta lähestymisestä.

Mikä Windows 7:ssa on luonnollisesti hyvää on, että alusta on kovaksi keitetty, melko vakaa alusta, millä on olemassa jo reilusti ohjelmistotarjontaa – mukaanlukien yrityssovelluksia. Suurimman kysymysmerkin nostaa käyttöjärjestlemän keveys tai paremminkin sen puute ja sitä kautta virranhallinta.

Huhujen mukaan (BGR) Samsung suunnittelee jo Windows 7:aan pohjautuvaa Gloria -tablettia, missä on kymmenen tuuman kosketusnäyttö ja liukunäppäimistö.

Virallista julkaisua odotetaan Maalis-Huhtikuulle 2011. Jännityksellä jäämme odottamaan – julkaisua ja toivonmukaan myös myynninaloittamista Suomessa.

via Samsung Gloria to be a Windows 7 tablet with sliding keyboard | BGR | Boy Genius Report.