Nexus S – uusi superpuhelin

Nexus S

Mitä tehdä kun älypuhelin nimeke ei enää riitä kuvaamaan puhelinta? Silloin tietenkin keksitään uusi ja raflaavampi nimi – eli Superpuhelin.

Ensimmäinen Android 2.3 käyttöjärjestelmää käyttävä puhelin onkin Googlen ja Samsungin yhteistyön tulos – mallinimeltään Galaxy S.

Galaxy S kuuluu ominaisuuksiensa puolesta helposti älypuhelinten kärkikastiin – eli superpuhelinten joukkoon.

Android perheen uusin tulokas tuo mukanaan joukon mielenkiintoisia ominaisuuksia. Ensinnäkin kyse on neljätuumaisesta kosketusnäyttöpuhelimesta. Näyttö on tietenkin kapasitiivinen kosketusnäyttö. Vauhtia puhelimeen antaa Samsungin valmistama gigahersin suoritin mikä takaa sujuvan käyttökokemuksen niin käyttöjärjestlmässä, sovelluksissa kuin nettisivuillakin.

Android 2.3:n yksi uutuus on tuki NFC:lle (Near Field Communications). NFC tulee lähiaikoina mahdollistamaan mm. puhelimen käytön maksuvälineenä. Tämä tietenkin edellyttää myös investointeja infrastruktuuriin – joka luultavasti tapahtuu selvästi hitaammin kuin NFC teknologia yleistyy.

Galaxy S sisältää myös gyroskoopin, mikä puolestaan mahdollistaa joukon uusia ja innovatiivisia tapoja ohjata vaikka pelejä.

Nexus S:n teknisten ominaisuuksien lista on muutenkin koukuttavaa luettavaa. Näytön resoluutio on 800 x 480 pikseliä, viiden megapikselin kamera tarjonnee “riittävän” hyviä valokuvia. Etupuolen VGA kamera puolestaan mahdollistaa kuvapuhelut. Erilaisten tuettujen formaattien lista on piktä ja kattava. Wi-Fi tuki löytyy b, g ja n spesifikaatioille. USB 2.o mahdollistaa verrattain nopeat datansiirtonopeudet tietokoneen kanssa. DLNA puolestaan tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia nauttia mediasta kotiverkossa. Kuulokeliitäntä on standardi 3.5 millinen ja luonnollisesti pakettiin kuuluu GPS antenni. Sisäistä muistia puhelimessa on 16 gigatavua (mikä ei tosin ole mahdottoman paljoa).

Koska kyse on Android puhelimesta, tukee se monia Googlen innovatiivisia sovelluksia ja palveluita, kuten sähköpostia, kalenteria ja vaikka karttoja.

via Android 2.3 esittäytyy: Samsungin ja Googlen yhteistyön tulos – Nexus S | Uutisia Samsungilta.