Microsoftin Kinect – Jättipotti xboxille?

Viimeisten muutaman vuoden ajan pelikonsolien herruudesta ovat taistelleet Microsoftin Xbox, Sonyn Playstation. Viimeisenä tulokkaana kisaan tunkeutui Nintendo Wii -konsolillaan joka mullisti pelaamisen tuomalla liiketunnistimet osaksi pelaamista.

Yksi suurimmista tappioista XBoxille oli Blu Rayn voitto HD DVD:stä levyformaattien kisassa. Voidaankin sanoa, että Xbox uhkasi jäädä jalkoihin mullistavan Wiin ja kodin  viihdeherruuden napanneen Playstationin välissä.

Nyt näyttäisi kuitenkin, että Xbox360 on saanut uutta tuulta alleen Kinect -lisälaitteen ansioista. Kinect on Xboxiin liitettävä “vempele” minkä avulla pelaajat eivät enää käytäkään erillisä ohjaimia pelien ohjaamiseen – vaan koko kroppaansa. Kinectin myötä Xbox ei vain tyytynyt kopioimaan liiketunnistimilla varustettua ohjainta Nintendolta (kuten Sony teki) vaan toi ihan uuden tavan ohjata pelejä.

Kinect onkin myyninaloittamisen jälkeen saanut runsaasti positiivista palastatilaa mm. hakkereiden ruvettua keksimään uusia tapoja käyttää Kinectiä. Esimerkkijä näistä on mm.

Tässä listaa esimerkiksi vain Engadget -teknoblogista (ja vain osa esimerkeistä). Lista on pitkä ja mielenkiintoinen.

Huvittavaa Kinectissä on, että sen keksijä tarjosi laitetta ensin Applelle mutta ei päässyt yhteiymmärrykseen ehdoista Applen kanssa. Microsoft sen sijaan ymmärsi keksinnön arvon ja nappasi sen osaksi XBox tuoteperhettä.

Jos merkit ilmassa pitävät paikkansa, tulemme lukemaan vielä pitkään erilaisista innovaatioista mitä Kinectin avulla voi tehdä.

Kinect tekee kuluttajan konsolihankintapäätöksestä entistä hankalamman ja nostaa mielestäni Xbox360 takas konsolikisaan ja hyvin lähelle kärkipaikkaa (ellei peräti kärkipaikalle).

Lue lisää Xbox sivustolta (englanniksi): Kinect – Xbox.com – Xbox.com.