Android 2.3 Gingerbread pääsi uunista ulos

Google julkaisi vierallisesti tänään (kauan) odotetun päivityksen Anrdoid -käyttöjärjestelmään. Uusimman versionumero on 2.3 ja se on lempinimeltään Gingerbread (eli pipari).

Uusi käyttöjärjestelmää tullaan jakelemaan uudessa Nexus S puhelimessa, minkä Samsung on tehnyt Googlelle. Nexus S tulee myyntiin USA:ssa 16. päivä joulukuuta ja noin viikkoa myöhemmin Englannista.

Lisäksi Nexus One saa päivityksen Gingerbreadiin heti – ja muut valmistaja alkanevat jakamaan uutukaista kunhan ovat saaneet testinsä ja jakelupakettinsa kuntoon.

Gingerbread pitää sisällään runsaasti uudistuksia, joista maininnan tässä saavat Wi-Fi puhelut käyttöjärjestelmätasolla, nopeampi näppäimistö, parempi virranhallinta, uusi lataustenhallint ja käyttöliittymäpäivitykset.

Päivityksestä seurannee kaksi asiaa:

  1. Uutta päivitystä tullaan lataamaan ja asentamaan hurjalla tahdilla seuraavien viikkojen aikana
  2. Android -käyttöjärjestelmän fragmentaatio tulee kasvamaan. Vaikka Anrdoidia päivitetäänkin runsaasti – on maailmalla vielä pitkä häntä vanhojakin Anrdoid versioita, aina 1.6 versiosta lähtien. Uuden julkaisu valitettavasti tulee vain pidentämään vanhojen versioiden häntää – ja tekee sovelluskehittäjien työn entistä hankalammaksi.

Rovio mobile “manasi” muutma viikko sittten kuinka sekalainen seurakunta Anrdoid -puhelimia aiheutti Angry Birdsin tekijöille harmaita hiuksia.

Via Google pushes Android Gingerbread 2.3 to Nexus One handsets | BGR | Boy Genius Report.